FOTO: STARSPORT
in ,

LEGENDARNI SRPSKI KOŠARKAŠ: Treba nam stranac u reprezentaciji!

Legendarni as nije zadovoljan situacijom kakva je truenutno u sprskoj košarci.

U poslednjih 15 godina je naša košarkaška reprezentacija osvojila četiri srebrne medalje sa velikih turnira, ali plasman na naredno Svetsko prvenstvo ‘visi’, zbog situacije u našoj kvalifikacionoj grupi, te činjenice da smo peti.

O problemima u košarci, govorio je upravo legendarni Žarko Paspalj.

– Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo, istakao je Paspalj.

Zatim je podsetio i na neke neuspehe.

– Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći, kaže Paspalj.

DEJAN TOMASEVIC, ZARKO PASPALJ, na utakmici Srbija – Grcka, u hali Aleksandar Nikolic.
Beograd, 03.12.2018.
foto: Nebojsa Parausic
Kosarka, Kvalifikacije za svetsko prvenstvo, Srbija, Grcka

Dolazak stranaca, Paspalj vidi kao rešenje.

– Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije.

Paspalj je rekao da je dovoljno da se pogleda stanje u okruženju.

– Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji, zaključio je Paspalj.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

ISPAD SRBINA NA GENERALNOJ PROBI: Kamera uhvatila Vlahovića kako besni i psuje na italijanskom (VIDEO)

KAKAV POTEZ: Đokoviću stigla neočekivana podrška iz Vašingtona, svi gledali šta se dešavalo iza Kirjosa (VIDEO)