2
Domaći fudbal

Superliga Srbije, Cukaricki - Spartak 7.8.2022. Beograd, Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KERKEZ NAKON TRIJUMFA NAD SPARTAKOM: ‘Umor nije problem, trebalo je psihički spremiti tim’

Objavljeno: 08.08.22 u 13:02

Malo ko je očekivao posle ubedljivog startnog poraza od TSC-a na Banovom brdu da će Čukarički već posle petog kola Superlige Srbije biti na drugom mestu, doduše sa utakmicom i dva boda više u odnosu na novosadsku Vojvodinu.

Vezali su Brđani četiri trijumfa u domaćem šampionatu, na gostovanjima Novom Pazaru (2:1) i ekipi Mladost GAT (2:0), kao i na Banovom brdu u duelima sa Napretkom (1:0) i Spartakom (2:0). Posle duela sa Subotičanima šef struke Dušan Kerkez bio je više nego zadovoljan, pre svega zbog ostvarenog rezultata protiv tima koji nije imao poraz u ovoj sezoni.

– Čestitam mojim momcima na izuzetnom zalaganju protiv Spartaka. Mnogo je teško, ne toliko fizički, nego psihički. Imamo mi dovoljan roster za takmičenje na tri fronta, napravili smo određeni broj izmena u odnosu na duel protiv Tventea. Teško je kad odigrate utakmicu u Evropi, pa kad dođe razočaranje prvim poluvremenom, u kojem nismo odigrali kako treba. Nije lako “namestiti” glave posle tri dana – kazao je Kerkez, koji je potom dodao:

– Najvažnije je da smo pobedili. Možda nije prikazan prelep fudbal, ali znali smo da je Spartak dobra, organizovana i disciplinovana ekipa, koja zna da igra na rezultat. Morali smo da budemo strpljivi, ovo su mečevi u kojima i samo jedan gol može da donese pobedu. Najbitniji je rezultat, moramo da nastavimo dalje. Ponavljam, svaka čast momcima, i oni koji su počeli meč, i oni koji su ušli sa klupe, dali su sve do sebe.

Širok igrački kadar omogućio je Čukaričkog da igra uporedo na dva fronta, u Evropi i Super ligi Srbije mečeve bez odlaganja.

– Nije lako kad razmišljam koga staviti u startnu postavu, koga zameniti. Ne možemo da promenimo ni svih 11 igrača, na taj način izgubio bi se balans. Opet, teško je očekivati najbolju moguću igru sad, pripreme su bile kratke, treba svežine, nemamo ni vremena da radimo na treninzima. To su samo analize, oporavak i utakmice na svakih tri-četiri dana. Ima vremena za sve. Dobro je dok me boli glava, dok imam ovako veliki roster. Imamo i mnogo mladih igrača koji će kroz trening sa ovakvim prvotimcima napredovati i biti konkurentni u prvom timu.

Superliga Srbije, Cukaricki – Spartak 7.8.2022. Beograd, Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vratio se Kerkez na prvi meč trećeg kola kvalifikacija protiv Tventea, uz napomenu da je bilo od krucijalnog značaja psihički spremiti ekipu za duel sa Spartakom.

– Prvo poluvreme u Humskoj ostavilo je lošiji utisak. Nije toliko umor bio evidentan protiv Spartaka, koliko psiha, ona je čudo. Relativno dobro smo parirali Spartaku, sve ekipe kolege Slavka Petrovića bile su među najspreminijima, izuzetno disciplinovanima, teško ih je pobediti. Dobro smo se sa svim tim nosili tokom čitavog meča.

Subotičani su igrali prilično zatvoreno na Banovom brdu, zbog toga je Kerkez sa svojim sturčnim štabom tražio rešenja adekvatna takvom rivalu.

– Imamo i brzinu i kvalitet. Videli ste kvalitete Ovusua i Adžića, mogu da naprave razliku kad igramo sa ekipama koje su zatvorene. Cilj je bio da imamo raznovrsne igrače koji mogu da odgovore različitim zahtevima. Sada treba da se osvežimo, biće to mnogo bolje u nastavku – kazao je Kerkez, koji je potom pohvalio i poslednjeg u nizu novajlija:

Lučić je poslednje dve godine igrao na krilnim pozicijama, prethodno je bio ofanzivni vezni u mlađim kategorijama. Znamo šta može da pruži, dobar je tehničar, fizički jak, može da zagradi loptu i napravi višak. Biće sve bolji i bolji na toj poziciji.

 

0
0

2 Komentara

  1. Cuka ove sezone ima vise srece nego znanja, u Pazaru su trebali da izgube jer su domacini.bili bolji svo vreme ali ih nije hteo gol, cak su i penal promasili u zadnjim minutama utakmice

    0
    0
    Odgovori
  2. O cemu prica Dr.Zvezdan ?Partizan i
    Zvezda dobijaju ista sredstva,pa valjda ministar finansija iznosi tacne
    podatke,verovatno nije slusao ministra.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter