0
Košarka

FOTO: KSS

BRONZANI ORLIĆI STIGLI U BEOGRAD: Veliki uspeh čete Vladimira Đokića!

Objavljeno: 08.08.22 u 17:50

Obezbeđen plasman na Svetsko prvenstvo!

Muška U18 reprezentacija Srbije vratila se iz Izmira, gde je na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju i izborila plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina koje će se igrati sledećeg leta.

Naše momke je na aerodromu Nikola Tesla dočekao Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS. Čestitao im je na – kako je rekao – fantastičnom rezultatu i dodao:

– Nije ovo nikakva floskula, mislim da ste dali maksimum, da ste napravili ono što je trebalo da napravite s obzirom na to kakve ste probleme imali tokom priprema. Vama veliko priznanje i velika zahvalnost. Sve ovo vreme koje ste utrošili ovog leta sigurno nije uzalud, vi to osećate kada nosite ovu medalju na vašim grudima. Još jednom svaka čast za ponašanje, za igru, naravno i za rezultat. Izborili ste plasman na Svetsko prvenstvo što je veliki rezultat. Još jednom – svaka čast!

Vladimir Đokić, selektor U18 reprezentacije Srbije, kratko se osvrnuo na takmičenje na kome je njegov tim imao samo jedan poraz – od Španije u polufinalu.

– Ono što je sigurno, ova ekipa je sastavljena od vrhunskih momaka, ljudi koji su od prvog dana znali šta žele. Pokazali su karakter, sve ono što je nepohodno da imaju igrači kada igraju za reprezentaciju Srbije. Ja sam ponosan na njih. Naravno, zahvalnost Predragu Daniloviću, Zlatku Boliću, Nenadu Krstiću…. obezbedili su nam vrhunske pripreme za rad. Momci koji su se odazvali svakog momenta su pokazivali veliku želju za uspehom. Kvalitet koji imamo, imamo. Mislim da smo postigli i više od očekivanog. Uz malo sreće, moglo je da bude i finale, da nismo naišli na fenomenalnu Španiju. Šta je tu je. Presrećan sam, ponosan… Idemo dalje.

Sa ekipom je u Izmiru bio i Nenad Krstić, potpredsednik KSS za mušku košarku.

– Veliki, ogroman uspeh! Veliki rezultat je bilo, pre svega, plasirati se na Svetsko prvenstvo, obezbediti kontinuitet na velikim takmičenjima. Imali smo puno poteškoća na početku priprema, ali sada to ne bih mnogo ni pominjao, da ne bih stavljao senku na ovaj uspeh. Mislim da je stvarno veliki. To ćemo uraditi u nekim narednim danima, kada budemo analizirali celu priču, celu ovu akciju. Ponavljam, napravljena je velika stvar, ne samo za ovu generaciju, već za našu košarku. Atmosfera u ekipi je bila sjajna, momci su bili disciplinovani, vredni, motivisani… I stručnom štabu sam rekao da je ono četvrtfinale protiv Izraela, gde smo se mi vratili iz minus 17, pokazalo kakav karakter ima ovaj tim. Tu fanatičnu borbenost i jak karakter pokazali su potom i u utakmici sa Slovenijom, koja je došla posle teškog poraza od Španije. I to je ono što krasi ovaj tim.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter