0
Košarka

FOTO: FIBA

NIKO KAO BULUT: Čuveni srpski basketaš oborio rekord u SAD i poslao legendu u zaborav

Objavljeno: 07.08.22 u 11:23

Dušan Domović Bulut je po ko zna koji put uspeo da ispiše stranicu istorije basketa.

Srbin je oborio rekord po broju dodoavanja u američkog Big 3 ligi, tako što je zabeležio 36 uspešnih pasova ka saigračima, čime je nadmašio prethodni najbolji rezultat, koji je bio u vlasništvu legendarnog Brazilca Leandra Barbose.

Kapiten Elijansa blista u najjačoj basket ligi na svetu, a rekord je uspeo da postavi uprkos porazu svog tima od ekipe Pauer rezultatom 51:43.

Konstantno bivši reprezentativac Srbije izvodi magiju u SAD, a trenutno je osmi na listi najboljih strelaca sa 15,3 poena po meču u ligi, gde se susreće sa brojnim legendarnim NBA asovima, poput Džulijusa Irvinga, Rika Berija, Gerija Pejtona, Džoa Džonsona, Čarlsa Ouklija…

– Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrastao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj koji sam uspeo da dosanjam – rekao je Bulut.

Kako ističe, statistika ga ne opterećuje, ali mu prija kada pogleda.

– Moj učinak je prozivod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati – dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter