0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJA U BORBI ZA BRONZU: Španija je ipak klasa za sebe!

Objavljeno: 06.08.22 u 20:14

Šteta, momci su se borili, ali rival je neumoljiv!

Muška U18 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Izmiru, pošto je u polufinalu izgubila od Španije. Naš tim ima još jednu priliku da osvoji medalju – u meču za bronzu sutra će igrati sa poraženim iz polufinala između Turske i Slovenije.

Srbija U18 – Španija U18 38:60 (7:12, 6:19, 10:19, 15:10)

Dugo su naši momci tražili napadački ritam. Čak osam i po minuta bili su na samo dva poena, što je Španija kaznila i povela 12:2. Konačno je Đoković pogodio i to van linije 6,75. I delovalo je da bi posle te prve trojke nešto moglo da se promeni . Na žalost, nije. Ispostavilo se da je to bila jedina trojka koju su naši momci ubacili na ovom meču.

Do kraja prvog poluvremena naši momci su imali dosta skromne procente šuta, čak i slobodna bacanja bila problem, što ni velika borbensto nije uspela da nadomesti. Tako je Španija na veliki odmor otišla sa 18 poena prednosti (31:13), da bi već posle prvog napada u nastavku imala i 20 poena viška.

Opet su naši momci upali u napadačku krizu. Tek tri poena za više od pet minuta, nisu bili dobar znak. Posebno jer je na drugoj strani Španija iz napada u napad pokazivala zašto je prvi favorit turnira u Izmiru.

Lazar Đoković je jedini došao do dvociferenog učinka – ubacio je 13 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter