Marko Rakonjac Fudbal-Super League Season 2021/2022 Cukaricki v Vojvodina Beograd, 16.09.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
in ,

BIVŠI NAPADAČ ČUKE MORAO PONOVO DA SE OGLASI: Evo objašnjenja spornog intervjua – ‘Ovo sam zaista rekao’

Još jedna izjava mladog golgetera.

Marko Rakonjac, napadač Lokomotive iz Moskve, morao je da dodatno pojasni jednu od svojih poslednjih izjava.

Ruski mediji preneli su izjavu crnogorskog fudbalera o povezanosti Crne Gore, Srbije i Rusije i ona je izazvala veliku pažnju. U centru pažnje nisu bile stvari vezane za sport, a između ostalog u pomenutom intervjuu je istaknuto da su ‘ga u porodici učili da su Crna Gora, Srbija i Rusija isto, da imamo zajedničku istoriju i to može da se vidi u sportu kada navijači istaknu transparente, banere i zastave’.

Nakon snažnog odjeka, Rakonjac je govorio za ‘Vijesti’, te je tom prilikom pojasnio šta je želeo da kaže.

– Svako ko me zna, zna dobro da se ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji video dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi. Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio deo mog intervjua da stvara aferu ili neke podele – žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča, kazao je Rakonjac za ‘Vijesti’.

Rakonjac je naglasio da voli svoju Crnu Goru, za koju igra od 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama.

– Dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svetu i normalno, dodao je on.

Marko Rakonjac je rođen u Bijelom Polju, a kao dečak je stigao u Čukarički, gde se fudbalski razvijao i doneo klubu transferom čak dva i po miliona evra kada je odlučio da se preseli u Moskvu i stavi potpis na ugovor sa Lokomotivom. U dresu ‘brđana’ nastupao je pet i po godina i u njemu odigrao 60 utakmica u seniorskoj konkurenciji, uz 12 postignutih golova.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

MANE PREDVODIO NAVIJANJE NAKON MEČA: Prvenac na debiju i sjajan odnos sa navijačima!

RADOJIČIĆ PRED KOLUBAR: ‘Zadovoljan sam urađenim, očekujem pozitivan rezultat’