0
Evropske lige

Marko Rakonjac Fudbal-Super League Season 2021/2022 Cukaricki v Vojvodina Beograd, 16.09.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

BIVŠI NAPADAČ ČUKE MORAO PONOVO DA SE OGLASI: Evo objašnjenja spornog intervjua – ‘Ovo sam zaista rekao’

Objavljeno: 06.08.22 u 08:26

Još jedna izjava mladog golgetera.

Marko Rakonjac, napadač Lokomotive iz Moskve, morao je da dodatno pojasni jednu od svojih poslednjih izjava.

Ruski mediji preneli su izjavu crnogorskog fudbalera o povezanosti Crne Gore, Srbije i Rusije i ona je izazvala veliku pažnju. U centru pažnje nisu bile stvari vezane za sport, a između ostalog u pomenutom intervjuu je istaknuto da su ‘ga u porodici učili da su Crna Gora, Srbija i Rusija isto, da imamo zajedničku istoriju i to može da se vidi u sportu kada navijači istaknu transparente, banere i zastave’.

Nakon snažnog odjeka, Rakonjac je govorio za ‘Vijesti’, te je tom prilikom pojasnio šta je želeo da kaže.

– Svako ko me zna, zna dobro da se ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji video dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi. Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio deo mog intervjua da stvara aferu ili neke podele – žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča, kazao je Rakonjac za ‘Vijesti’.

Rakonjac je naglasio da voli svoju Crnu Goru, za koju igra od 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama.

– Dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svetu i normalno, dodao je on.

Marko Rakonjac je rođen u Bijelom Polju, a kao dečak je stigao u Čukarički, gde se fudbalski razvijao i doneo klubu transferom čak dva i po miliona evra kada je odlučio da se preseli u Moskvu i stavi potpis na ugovor sa Lokomotivom. U dresu ‘brđana’ nastupao je pet i po godina i u njemu odigrao 60 utakmica u seniorskoj konkurenciji, uz 12 postignutih golova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter