0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOŠIN CENTURION SE SELI NA SICILIJU: Čuveni klub koji je posrnuo dovodi Srbina!

Objavljeno: 05.08.22 u 19:30

Mladen Devetak, dugogodišnji fudbaler novosadske Vojvodine, novi član je Palerma saopšteno je na zvaničnom sajtu Stare dame. Levi bek je za Novosađane odigrao 107 mečeva, uz jedan pogodak, a on se od kluba oprostio sledećim rečima.

Potpisao sam svu potrebnu dokumentaciju i sve je zvanično završeno, sada sam igrač Palerma. Raduje me dolazak u ovaj veliki klub, uslovi za treniranje i rad su izvanredni. Nova ekipa me je srdačno prihvatila, saigrači i stručni štab se maksimalno trude da savladam jezičku barijeru, s na to obzirom da ne govorim italijanski, a oni ne pričaju baš najbolje engeski, ali za sada se odlično snalazimo. Meni preostaje da dam svoj maksimum na treninzima i utakmicama i da se pokažem u pravom svetlu. Zbog obaveza još uvek nisam stigao najbolje da upoznam grad, ali ono što sam do sada video me je oduševilo kao i celokupna dobrodošlica u Palermo – rekao je Devetak.

On je svojoj Voši i dosadašnjim saigračima poželeo mnogo uspeha uz napomenu da je ponosan što je bio član „stare dame“.

Kada sam se pozdravljao sa saigračima i upravom rekao sam, i mogu to sa ponosom da ponovim, da je Vojvodina moj matični, prvi i jedini klub u Srbiji. U Voši sam naučio sve ono što danas jesam, na profesionalnom i privatnom planu, i to je nešto što nema cenu. Svojim dosadašnjim saigračima želim pre svega zdravlje, da budu bez povreda, a onda i da donesu još jedan Kup, ako Bog da i titulu, u Novi Sad, jer naši navijači, koji su uz nas u pobedama i porazima, to najviše zaslužuju. Moj najjači pečat i utisak koji nosim iz Vojvodine je svakako utakmica finala Kupa Srbije 2020. godine kada smo podigli pehar. Celokupna utakmica protiv Partizana, atmosfera u Nišu i penal završnica u kojoj smo izašli kao pobednici je nešto sto ću pamtiti do kraja života – zaključio je Devetak.

Podsećamo, Palermo je nedavno bankrotirao, pa je krenuo od četvrtog ranga italijanskog fudbala, ali je tim čuven po roze dresovima, uspeo ekspresno da se vrati na staze stare slave, pa će narednu sezonu provesti u Seriji B.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter