0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

VATERPOLISTI PORAŽENI OD CRNE GORE NAKON PETERACA: Do Evropskog prvenstva ima prostora za napredak!

Objavljeno: 05.08.22 u 09:52

Dugo nismo videli ovako zanimljiv meč.

U pripremnoj utakmici, pred punim tribinama bazena u Trebinju Crna Gora i Srbija su odigrali zanimljiv meč, u kojem su na kraju peterci doneli pobedu Crnoj Gori. U uzbudljivoj završnici Crna Gora je golom Radovića povela 37 sekundi pre kraja da bi Martinović pet sekundi do sirene postigao gol za izjednačenje.

U izvođenju peteraca prvo je Srbija bila u prednosti posle neuspešnog šuta Averke ali su poslednja dva peterca propustili da realiziju Martinović i Lukić.

Tokom čitavog susreta je Crna Gora imala prednost. Početkom druge četvrtine Crna Gora je vodila 7:2 da bi se Srbija sa tri uzastopna gola vratila u meč. Ipak na poluvremenu je Crna Gora vodila 9:6. Srbija je igrala sve bolje, sredinom trećeg dela je Viktor Rašović smanjio na 10:9. Ipak do izjednačenja u tom delu nije došlo, rival je imao 13:10 i 14:12. Kada je Radović sredinom završnog dela povisio na 15:12 činilo se da je pobednik poznat.

Srbija se nije predavala, za nepuna dva minuta golovi Mandića, Vučinića i Strahinje Rašovića su doneli konačno izjednačenje. Usledio je opisani finiš i izvođenje peteraca u kojem je Crna Gora bila spretnija.

CRNA GORA: Lazović, Mršić 2, Perković 1, Averka 3, Banićević, Popadić 1, Vidović 2, Radović 3, Ukropina 3, Spaić, Matković 1, Petković 2, Tešanović, Murišić 1, Vujović 1. Selektor: Gojković

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, Rašović 6, Lukić 1, Pljevančić, Radulović 2, Drašović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović 2, Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter