1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN DELUJE NIKADA LOŠIJE: Ni najstariji verovatno ne pamte ovako blede crno-bele! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.22 u 10:15

Crno-beli su juče na Kipru poraženi, od realno ne previše kvalitetnog AEK-a rezultatom 2:1, nakon preokreta domaćih, pa su tako još više produbili, sada već može se reći krizu u kojoj se nalaze od početka sezone. Ilija Stolica je istakao nakon meča da treba i vremena i pojačanja, još uvek je trener tima iz Humske, pa navijačima kojima su crno-bele boje u srcu, ne preostaje ništa drugo nego da mu veruju.

Imao je Partizan loših startova sezona, nekako je utisak da kada su crno-beli igrali odlično u Evropi, nešto slabiji rezultati dolazili u domaćem prvenstvu, i to više zbog nesrećnih okolnosti nego nemoći, ili vice versa. Podsetimo se da je recimo sezona uoči popularnog Tanga smrti donela nikada ranije ispadanje još u julu od poljskog Zaglebja, ali tada se već videlo da postoji kvalitet u timu, odnosno da je Leonardo fizički nespreman, ali majstor fudbala.

Ipak od rezurekcije i uzimanja već viđene Zvezdine titule prošlo je više od pet godina, Partizan je od tada pošao jako trnovitim putem, na kom su se evidentno izgubili, jer već više od tri godine Humska 1 ne zna za novi pehar. Imao je Partizan izuzetno konkurentnih timova, sjajne rezultate u Evropi, strance koji donose ekstra-kvalitet na oba fronta, i ogormne milionske prodaje, koje uz zaradu od UEFA donose zaista ozbiljan novac koji može da omogući klubu stabilno i mirno poslovanje?

Šta se onda desilo? Partizan je donekle poljuljan, dva ponajbolja stranca su otišla neslavno iz kluba, adekvatna rešenja nisu dovođenja, Stanojević je umesto mlađim igračima potpuno poverenje dao svojim proverenim vojnicima još iz mandata pre deset godina, što je dovelo da kartkoročno rezultati nisu trpeli, u Evropi se došlo do osmine finala Lige konferencija, uz realno vanserijske nastupe u domaćem prvenstvu, crno-beli zaista nisu delovali toliko bledo, svega dva boda zaostatka za Zvezdom i finale Kupa Srbije, uz pomenute evropske uspehe, davali su sliku da je nekadašnji finalista Lige šampiona na dobrom putu i da uskoro može da se podigne na još viši nivo.

Onda ovog leta nastaje prava vrteška, i loš sistem kao i svaka loše organizovana i isplanirana sekvenca, mora da se završi haotično i loše. Stanojević i njegov sistem se menjaju njegovim odlaskom, dolazi dijametralno suprotni Stolica, uz sijaset kako ulaznih tako i izlaznih transfera, i tako nastaje jedna zaista, ružno je reći, ali istumbana ekipa. Imao je Partizan i loših rezultata i teških poraza, ali retko koji navijač može da kaže da je crno-bele ikada video ovako nemoćne, nespremne i unapred poražene.

Bio je sjajan uvod meča u Larnaki, igrali su sjajno prvih 30 minuta što je pokazalo da kvalitet postoji, samo se negde krije, ali su gotovo neshvatljivo, najslabiji segment domaće ekipe, napad i odbrana prekida, gurnuli u prvi plan. Iz svojih nisu pretili, a iz protivničkih su dopustili dva laka gola. Drugo poluvreme videlo je svega pet minuta igre Partizana a potom potpuni pad, i tehnički, fizički, ali psihički, što definitivno može da bude alarmantan problem koji mora ekspresno da se sanira.

Vremena ima malo, svega sedam dana do revanša u Beogradu, AEK je užasno nezgodan protivnik pogotovu kada ima povod da se brani, a gol prednosti im to itekako dozvoljava. Čelni ljudi crno-beli, Ilija Stolica i kompletna igračka i stručna garnitura hitno moraju da nađu način ukoliko ne žele da budu etiketirani kao jedna od najgorih generacija trofejnog kluba koju su navijači u Humskoj ikada gledali. Situacija je već alarmantna, a da u kom smeru će dalje da ide saznaćemo tek u četvrtak.

0
0

1 Komentara

  1. trener Partizana je covek koji ne zna da gleda utakmicu, ne vidi dobro, sve ekipe fizicki su bolje pripremljene od igraca Partizana, svi nas pretrcavaju kao da igraju sa nekim nizeligasem i jaci su u duelima, menjaj ceo strucni stab UPRAVO, sve su dunster do dunstera, mars iz kluba strucnjaci sa Megatrenda !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter