0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MNOGIMA JE OVO PROMAKLO: Navijači Tventea oduševili Srbiju, raširili zastavu ‘Nema predaje’! (FOTO)

Objavljeno: 05.08.22 u 16:24

Poruka pristalica holandskog tima je jasna – Kosovo je Srbija!

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konferencija između Čukaričkog i Tventea, odigran je u četvrtak na stadionu Partizana u Beogradu. Gosti su uspeli da opravdaju ulogu favorita i slave sa 1:3 u srpskoj prestonici.

Domaći su sa previše respekta istrčali na teren, što je iskusniji tim iz Holandije znao da kazni. Nakon 45 minuta igre Tvente je imao velikih 0:3, a slika se u potpunosti izmenila posle najduže pauze. Dušan Kerkez je ‘pogodio’ sa tri izmene koje su unele svežinu, pa su Brđani konstantno napadali. Viđeno je nekoliko odličnih prilika, ali samo je jedna pretvorena u gol, koji je delo Stefana Kovača. 

Veliki broj navijača došao je da podrži Brđane, ali i tribina predviđena za domaće navijače je izgledala sjajno. Tvente je poznat po vernim pristalicama, koje ih prate na svim gostovanjima. Inače, njihovi navijači su o odličnim odnosima sa Delijama (Zvezdine pristalice), pa gest sa jučerašnjeg duel uopšte nije za čuđenje.

FOTO: STARSPORT

Naime, holandski navijači su među svojim zastavama podigli i jednu srpsku. Reč je o popularnoj zastavi sa natpisom ‘Nema predaje‘, na kojoj se jasno vidi mapa Srbije sa Kosovom i Metohijom, svetom srpskom zemljom. Navijači Tventea ubrzo su zadobili simpatije cele Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter