0
Evroliga

Kosarka, play off final match four 4 Agroziv Superliga season 2012-2013 Partizan Crvena Zvezda Vladimi Lucic right and KK Partizan players celebrate Serbia's championship title slave titulu sampiona Srbije Leo Westermann Bogdan Bogdanovic Davis Bertans Lauvergne Joffrey Belgrade, 06.12.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LJUBIMAC GROBARA NAPUSTIO EVROLIGU NAKON 10 GODINA: Evo gde će nastaviti karijeru!

Objavljeno: 05.08.22 u 11:33

Mnogi nisu očekivali ovaj potez.

Jedan od igrača koje je Partizan stvorio jeste francuski plejmejker Leo Vesterman. On je u redovima crno-belih radio pod trenerskom palicom Duška Vujoševića i zajedno sa još nekoliko mladih talenata, uspešno izgradio sebi put u visine evropske košarke.

Nakon gotovo 10 godina u Evroligi, došlo je vreme za novi izazov u njegovoj karijeri. Vesterman je postao novi košarkaš španskog Obradoira. Generalni direktor tog kluba, bio je oduševljen Vestermanovim dolaskom i nema sumnje da će on biti jedan od najboljih igrača u ekipi.

Leu treba malo predstavljanja. Dovodimo plejmejkera sa velikom iskustvom na najvišem evropskom nivou, poznavanjem igre i sposobnošću dodavanja, za kog se nadamo da će nas kao tim učiniti boljim na obe strane terena, rekao je generalni direktor Luis Mateo.

Vesterman je iz Partizana prešao u Limož, dok je potom nastupao za Žalgiris i CSKA iz Moskve. Nakon povratka u litvanski tim, sledi epizoda u Fenerbahčeu, Barseloni i na kraju u Monaku, gde je proveo proteklu sezonu.

Kosarka ABA League season 2013-2014
Partizan Vs. Mega Vizura
Leo Westermann
Beograd, 09.10.2013.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U francuskom timu, igrao je oko 18 minuta u proseku u Evroligi i beležio je 5,8 poena i 2,8 asistencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter