0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BUKARI U ODBARANOM DRUŠTVU CRVENO-BELIH: Pre njega su ovo uspeli velikani poput Šestića, Kostića, Žigića, evo o čemu je reč! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.22 u 17:10

Maesteralna partija brznogog ofanzivca!

Osman Bukari je briljirao na Marakani sa tri pogotka u ubedljivoj pobedi protiv Pjunika (5:0) i time se upisao na zlatne stranice Zvezdine istorije pored imena legendi  kluba koji su takođe uspeli da postignu het-trik na evropskim utakmicama.

Mnogim pridevima se opisivao internacionalac Gane kada je zadužio dres Crvene zvezde sa brojem 11, a samo neki od epiteta jesu sjajan dribling, superiorna brzina… Sve je to demonstrirao Bukari na meču trećeg kola kvalifikacija za najelitnije takmičenje na Starom kontinentu. Posle prvih pola sata igre na Marakani na semaforu je pisalo Bukari. Pas koji je uputio Aleksandar Katai i dosta “praznog” prostora na terenu bili su dovoljni brzonogom krilnom napadaču da “pregazi” svog čuvara, zaobiđe golmana i plasira loptu u praznu mrežu.

Finiš prog poluvremena je ponovo nadahnuo Bukarija da bude precizan, a ovoga puta je rezantan udarac bio neodbranjiv za iskusnog Jurčenka. Kako bi kompletirao do tada odličnu partiju, gde je zabeležio i asistenciju za drugi pogodak Zvezde koji je sproveo u delo Kings Kangva, bivši napadač Genta je dao još jedan gol. Ovoga puta gađao je Bukari veoma “lukavo” i gotovo iz mrtvog ugla postigao treći pogodak koji je označio het-trik.

Time se za veoma kratak period Bukari našao među slavim imenima, legendama Crvene zvezde koje su uspele da postignu tri gola na zvaničnim evropskim utakmicama. Bora Kostić (Didelanž), Zoran Filipović (Komilo), Stanislav Karasi (Linfild), Vojin Lazarević (Lozano), Miloš Šestić (Avenir), Stevan Ostojić (Panatinaikos), Zoran Antonijević (Linfild), Rajko Janjanin (Benfika) su slavni fudbaleri Zvezde kojima je to već pošlo za “nogom”. U novijoj istoriji het-trik su postigli Nikola Žigić (Nistru), Dejan Lekić (Dinamo Tbilisi) i El Fardu Ben (Evropa), a sada se ovim odličnim učinkom sada može da se pohvali i Osman Bukari.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter