FOTO: STARSPORT
in , , ,

AMERIČKA SENATORKA PORUČUJE: ‘Pustite Novaka da igra! Bajden hoće da pandemija traje večno!’

Hrabar potez vredan poštovanja!

Scenario iz januara se nažalost ponavlja, zamenjena je samo lokacija. Po svemu sudeći, Novak Đoković neće dobiti dozvolu da učestvuje na US openu zbog pravilniku SAD, da samo vakcinisani strani državljani smeju da uđu u zemlju.

Na stranu najboljeg tenisera svih vremena stala je američka senatorka, Marša Blekburn. Ona poslala je pismo Centru za kontrolu i prevenciju bolesti u kom zahteva od  nadležnih organa da Đokoviću dozvole nastup na četvrtom grend slemu u sezoni. Marša se direktno obratila direktoru CDC-a, Ročelu Valenskom.

– Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). US open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako US open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv COVID-19.

Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne „doživotnu pandemiju“. Ilegalni migranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na US openu.

Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem US Openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila.

S poštovanjem,

Marša Blekburn – stoji u pismu.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NA POMOLU SPEKTAKULARAN TRANSFER: Sančez napušta Inter i oblači dres francuskog velikana!

TRENER KIPRANA ŽELI PROLAZ PROTIV PARTIZANA: Moramo otići tamo i pobediti ih!