0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAN POSTAJE JAVA: Zvezda može i do trećeg šešira u grupi Lige šampiona, poznato što je potrebno za to! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.22 u 11:15

Nedavno je ovakva situacija zvučala kao nemoguća misija!

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Pjunika završena je ubedljvim trijumfom srpkog velikana. Zvezda je pred više od 40 hiljada navijača slavila sa 5:0, golovima Osmana Bukarija (x3), Kingsa Kangve i Stefana Mitrović.

Šesti put u nizu crveno-beli su obezbedili plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja,
a glavni cilj je da to bude upravo Liga šampiona. Vrhunski rezultati doprineli su daleko boljem plasmanu Zvezde na UEFA listi, ali i značajnom porastu koeficijenta srpskog fudbala, zbog čega će šampion Mozzart bet Superlige Srbije ove sezone ići direktno u elitu.

Gotovo da izabranici Dejana Stankovića ne moraju da brinu pred revanš u Jermeniji, na koji putuju sa pet golova prednosti. U duelu ekipa sa kojima se ukršta pobednik ovog dvomeča, Makabi iz Haife je sa 4:0 nadigrao Apolon, pa je izvesno da ćemo gledati dvoboj srpskog i izraelskog šampiona.

U slučaju da Zvezda ostvari svoj primarni cilj na evropskoj sceni, postoje potencijalne mogućnosti da se nađe u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu . Za takav scenerio potrebna su tri iznenađenja, a jedno je već blizu. Preciznije, potrebno je da su u grupnu fazu ne plasiraju Benfika, Dinamo Zagreb i Glazgov Rendžers.

Portugalci su ‘razbili’ Mitjilend sa 4:1 u prvom susretu 3. kola, Dinamo je u Bugarskoj savladao Ludogorec sa 1:2 pa je blizu plasmana u plej-of, ali Rendžers je na korak od ispadanja jer je u Belgiji poražen od Rojal Uniona sa 2:0.

Najpre je važno da crveno-beli preskoče dve prepreke u kvalifikacijama, pa ćemo videti da li će imati sreće kada su rezultati konkurenata u pitanju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter