FOTO: STARSPORT
in ,

PROSINEČKI MEĐU 200 KANDIDATA: Hrvatski stručnjak pred novim selektorskim angažmanom

Hrvatski stručnjak uskoro bi mogao da pronađe novi posao.

Robert Prosinečki, legendarni fudbaler Crvene zvezde, prijavio na javni konkurs koji je raspisao Fudbalski savez Bolivije.

Čovek koji je svojevremeno vodio crveno-bele je jedan od oko 200 stručnjaka iz celog sveta koji su aplicirali za ovu poziciju, a među kandidatima su i Gustavo Almiron, Migel Anhel, Paka Hemes i Viktor Sančes.

Ovaj, ne tako uobičajan potez, posledica je kritika od strane FIFA upućena ka FS Bolivije, zbog načina na koji se ranije biralo rukovodstvo, a ovim potezom su želeli da pokažu da će čitav proces biti transparentan. Nakon konkursa, uslediće serija razgovora, a onda bi do kraja avgusta trebalo da bude poznato ime izabranog kandidata.

Ako Prosinečki dobije posao, biće mu to četvrta reprezentacija u trenerskoj karijeri, a treća u kojoj će biti selektor, pošto je pre vodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu, dok je pre toga bio pomoćnik Slavena Bilića u repreznetaciji Hrvatske. Kada su klubovi u pitanju trener je bio Crvene zvezde, Kajserispora iz Turske u dva mandata, kao i Denizlispor iz te zemlje, dok je kratko vodio ljubljansku Olimpiju.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

VAŽAN POTPIS U ČAČKU: Đoković će i u budućnosti nositi dres Borca

KRAJ KARIJERE ZA JEDNOG OD STUBOVA DINASTIJE: MVP finala se povlači!? (VIDEO)