1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FIBA/TWITTER

PETRUŠEV OTKRIO ZAŠTO JE IZABRAO ZVEZDU: Tražio sam mesto gde bih najviše mogao da napredujem

Objavljeno: 04.08.22 u 14:30

Srpski košarkaš govorio je o povratku u domovinu.

Mladi centar Filip Petrušev našao se na okupljanju košarkaške reprezentacije Srbije za predstojeće kvalifikacije, ali i početak priprema za Evropsko prvenstvo.

Tokom leta, on je nastupao u Letnjoj NBA ligi, u dresu Filadelfije, koja polaže prava na njega.

– Išao sam prvo na Letnju ligu sa Filadelfijom koja me je draftovala, čisto da se pokažem, da pričam sa svima u organizaciji. Imaju plan za mene, a sve ide po tom planu. Nisam ni previše igrao, oni su provalili neke druge igrače, pratili su njih i verovatno je to bio fokus. Kada se podvuče crta i sagleda sve, mislim da mi je bilo dobro u Americi, sve je OK. Kada sam se vratio u Srbiju potpisao sam ugovor sa Crvenom zvezdom, rekao je Petrušev u intervjuu za ‘Mozzart Sport’.

Potom se osvrnuo i na potpisivanje ugovora sa Crvenom zvezdom.

– Gledao sam gde ću moći da se najbolje razvijam, da dobijem najbolje moguće uslove za razvitak. Po tom principu sam birao klub i to sam dobio od Crvene zvezde. Jednostavno Evroliga je mnogo jača ove sezone od Evrokupa i zato mi je drago što sam uspeo da dođem u tim koji će je igrati. Razmatrao sam sve opcije u Evroligi, iskreno nije ih bilo previše, ali Zvezda je dobra opcija za mene zbog svega što sam naveo, nastavlja Petrušev koji je impresioniran načinom na koji su dva najveća srpska tima poslovala ovog leta:

– Sve su ekipe reagovale jako sa pojačanjima u Evroligi, a i u Srbiji posebno. Jako dobri igrači su stigli u sve ekipe. Zvezda koliko vidim pokušava da bude što konkurentnija. Mislim da to izgleda kako treba, ostaje da vidimo kako će se sve završiti i kako ćemo izgledati na parketu.

Impresije nakon okupljanja reprezentacije, su pozitine.

– Tek se nekoliko dana pripremamo svi zajedno, ali gde god se okrenem vidim nekog MVP-a, naravno na čelu sa Nikolom Jokićem sa kojim do sada nisam imao priliku da treniram. Iskreno… sve ovo mi izgleda fascinantno, zaključio je Petrušev.

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter