0
Fudbal

Foto MerkurXtip

MERKURXTIP FANTAZI LIGA: Najava i saveti za početak!

Objavljeno: 04.08.22 u 17:24

Popularni “Fantazi“ će naredne sezone biti zabavniji nego ikad jer su transferi u engleskoj Premijer ligi ove sezone nadmašili sva očekivanja, a uz to možete da u BESPLATNOJ MerkurXtip ligi osvojite mnogobrojne mesečne, sezonske i nagrade za najboljeg u svakom kol koristeći kod za ulazak drm1tw. Klop i Gvardiola su ponovo korak ispred svih, zadržali su okosnicu ekipa i doveli zvučna pojačanja poput Halanda i Nunjesa. Konte je odradio pripreme sa ekipom i uspešan prelazni rok, te ne bi bilo čudno da završi na trećem mestu. Čelsi je prava nedoumica, stiglo je nekoliko odličnih igrača, ali rezultati na pripremnim utakmicama ne obećavaju. Ako Tuhel složi ekipu, navijači sigurno mogu da se nadaju trofeju. Arsenal je oduševio i prelaznim rokom i igrom u pripremnom periodu. Vidi se napredak i čini se da Arteta zna šta radi i kojim putem treba da ide.

No, dosta o prognozama, prelistali smo na brzinu prvu petorku, vreme je za priču o fantaziju i najboljim opcijama za prvo kolo.

Pre svega da počnemo o igračima koji su “must have“.

-Salah

-Haaland

-Kane

Po našem skromnom mišljenju, dva od ova tri igrača “morate“ imati u timu. Naravno da su tu i De Brujne i Son, ali za prvo kolo bismo izdvojili ovu trojku.

Mančester siti gostuje Vest hemu i ne vidimo tu otvorenu utakmicu sa mnogo fantazi poena. Čak bismo se pre opredelili za Kansela, nego Halanda. Naravno da treba ostaviti opciju da se Haland ubaci u tim odmah posle prvog kola, jer sledi lakši raspored za popularne “građane“.

Liverpul ide u goste Fulamu prvo kolo i suludo je sezonu započinjati bez Salaha, a kad ga već imate u timu, logično je i da mu stavite traku oko ruke. Trent ili Robertson su samo na papiru odbrambeni igrači, stoga jednog od ove dvojice bi takođe trebalo ubaciti. Za malo hrabrije je i Luis Dias dobra opcija, vodi se kao sredina, a znamo da Klop igra ultra-ofanzivni fudbal i da je Diasova pozicija levo krilo, stoga se nemojte plašiti da krenete sa tri igrača iz Liverpula i navijate za golove na kultnom stadionu pored Temze.

Kvota u MerkurXtip-u na Totenhem protiv Sautemptona je 1.35. Predviđa se lagana pobeda Konteove mašinerije, pa su Kejn i Son odlične opcije (slobodno probati i na poziciji kapitena). Kejnu dajemo malo veću prednost, pre svega zbog njegovog izvođenja penala. Sonu je cena drastično skočila u odnosu na prošlu sezonu, pa bismo sačekali prvih par kola sa njim.

Što se tiče Čelsija, prvo kolo je gostovanje Evertonu koji mislim da će se grčevito boriti za opstanak ove sezone. Ne bismo se zaletali sa sredinom i napadom ovog kluba dok se ne vidi ko je glavni igrač ove sezone ako ga uopšte i bude. Maunt ima najviše šanse da bude taj. Defanzivci Džejms i Čilvel deluju kao najbolje opcije, s tim što prednost dajemo levom beku, jer je Džejms u par pripremnih utakmica igrao i na poziciji štopera, što svakako nije dobra preporuka za fantazi.

Nećemo kriti da nas je Arsenal najviše oduševio u pripremnom periodu i da ima možda i najlakši raspored posle prvog kola. Konačno su doveli špica od kojeg se može očekivati 20+ golova u sezoni, odbrana je pojačana Zinčenkom iz Mančester sitija, kome je vrednost 5, svakako da su to po nama dve najbolje opcije. Za hrabrije i Martineli, kome je vrednost svega 6, a vrlo verovatno će biti prva postava, veoma prodoran igrač, takodje izvodi kornere i prekide, što je svakako još jedan plus.

Od ostalih timova, spomenuli bismo:

Mančester junajted – Rašford kao sredina i za samo 6.5 deluje kao najlogičnija opcija. Uz verovatan odlazak Ronalda, Marsijal ostaje jedini napadač, pa bi bilo dobro razmotriti i njega kao opciju.

Aston Vila – Prva dva kola su nešto lakša za Vilu, glavni pokretač i motor ekipe bi trebao da bude Kutinjo, ali u sjajnoj formi se u pripremnom periodu pokazao jamajkanac Bajli, kome je vrednost samo 5. Oli Votkins se muči sa formom, ali ne treba ga otpisivati. Iz odbrane je naravno Metju Keš najbolja opcija.

Njukasl – Prvo kolo protiv Foresta kući, Tripije deluje kao “must have“ opcija, sjajna forma, prekidi su njegova poslastica što je za fantazi idealno. Ove sezone se očekuje da nastavi sjajnu formu Bruno Gimaraeš, te bi ta dva igrača preporučili iz popularnih “svraka“. Za hrabrije krenuti i sa trojicom, pa ubaciti i Vilsona u napad.

Lester sitiLesterova odbrana je jedna od najjeftinijih u fantaziju, gledajući prošlu sezonu razumemo zašto je tako, da li mogu ponovo tako loše da odigraju u zadnjoj liniji? Džastin i Kastanje deluju kao dobre opcije za samo 4.5. Od sredine bismo izdvojili, naravno Medisona, a ukoliko vam nedostaje “novca“, Barns je jeftiniji za 1 i može da posluži. S Vardijem bismo sačekali neko vreme.

Vulvsi – Glavni napadač Himenes se ponovo povredio i neće ga biti prvih par kola, neko će upasti u njegove kopačke, a taj neko je verovatno Hvang, koji se vodi kao sredina, što je dodatni plus. Pedro Neto je odlično odigrao pripremni period, podsetio na staru formu, Podens takođe nije loša opcija. S obzirom da „vukovi“ imaju jedan od najboljih rasporeda u prvih šest kola i na odbranu treba obratiti pažnju, takodje ne odbacujte ideju i golmana Sa da stavite u tim.

Notingem ForestNeco Vilijams pojačanje iz Liverpula bi trebao da bude prva postava i za vrednost 4 je idealna opcija za izmenu ili čak prvu postavu ukoliko vam treba jeftin igrač.

FulamAndreas Pereira, slična priča kao sa Necom, samo što je ovaj u Fulam došao iz Mančestera, niska cena svega 4.5, a trebao bi da bude prva postava. Naravno s našim Aleksandrom Mitrovićem u timu, nema greške.

Vest hem – Teško je preporučiti nekog iz tima koji prvo kolo igra sa Mančester sitijem. Bovenu je cena dosta skočila, pitanje je da li može da ponovi prošlu sezonu. U napad je došao italijan Skamaka, što može da znači da se Antonio seli na krilo. Uglavnom, sačekaćemo prvo kolo sa „čekićarima“.

BrentfordToni je najbolja opcija, izvodi penale i čitava igra se vrti oko njega i cena je prihvatljiva, svega 7. Za hrabrije Visa za 5.5, vodi se kao sredina, pripremni period odigrao par dobrih utakmica, razmisliti…

Kristal Palas – Ubedljivo najteži raspored, samim tim ne preporučujemo njihove igrače bar ne prva četiri kola.

Lids – Verujemo da će Lids ove sezone biti malo drugačija ekipa u odnosu kakva su bili pod vođstvom Bjelse. Rodrigo je pokazao da će biti jedan od glavnih igraca, sredina terena, izvodi penale i cena 6, vredi probati.

Sautempton – Konkurenti Palasu za najteži raspored. Odbrana nikako. Jedino na koga se možete uvek osloniti je Vord Praus, znate da će biti kornera i slobodnjaka, pa se možda i prikupi nešto poena.

Everton – Raspored nije sjajan, igra još bleđa, nemamo bas neke preporuke za igrače Evertona. Pikford izgleda kao najbolja opcija, 4.5 je cena, a trebalo bi da se nabrani ove sezone.

Brajton – Ako je neko nepoznanica ove sezone, onda je to sigurno ekipa sa južne obale. Čekamo da se obistini transfer Kukurelje u Mančester siti, doveli su dva špica i sa Mopajem i Velbekom, ne znamo ni ko bi trebalo da počne. Trosar je najsigurnija opcija, ali bismo sačekali prvih par kola da vidimo kako će to sve izgledati.

 

Ove sezone MerkurXtip vam nudi i sezonske opklade na fantazi igrače. Da li će Haland imati sezonu kakvu svi očekuju i premašiti cifru od 206.5 poena, može li Son da ponovi prošlu sezonu i ponovo izdominirati Premijer ligom, njegova sezonska granica je 205.5 poena. De Brujneu bi trebalo da bude još lakši dolazak do asistencija kada ispred sebe ima neumoljivog Halanda, kvota da će Belgijanac prebaciti 204.5 poena je 1.85. Najveću granicu s razlogom ima Salah, ona iznosi 245.5 poena i kvota na – je 1.95, vredi pokušati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter