0
Evropske lige

Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KAKVA ČAST: Mitrovića zvanično proglasili za najboljeg strelca Fulama

Objavljeno: 04.08.22 u 13:59

Odličnim partijama na terenu, Mitrogol je zaslužio pohvale, ali i nagrade.

Aleksandar Mitrović, srpski napadač, imao je za sobom veoma dobru sezonu, a kruna iste, stigla je pred početak nove. Golgeter iz Smedereva je proglašen za najboljeg strelca u istoriji londonskog tima. Povod za ovo priznanje je bila anketa koja se našla na sajtu kluba sa ‘Krejvin kotidža’ i na kojoj je bilo ponuđeno devet imena, od kojih se ispred svih na kraju našlo Mitrovićevo.

Dok je teklo glasanje činilo se da najveće šanse za pobedu imaju nekadašnji član Mančester junajteda Luis Saha, Gordon Dejvis koji je igrao tokom osamdesetih u dva navrata za Fulam i Aleksandar Mitrović, što je bilo i opravdano, pošto su se njih trojica našli u vrhu na kraju.

Kompletna lista dobijenih glasova po procentima izgleda ovako:

1. Aleksandar Mitrović (26.6%)
2. Gordon Dejvis (21.4%)
3. Luis Saha (13.8%)
4. Džoni Hejns (11.7%)
5. Klint Dempsi (8.2%)
6. Grejem Legat (7.8%)
7. Alan Klarke (4.7%)
8. Brajan Mekbrajd (3.6%)
9. Bedford Džezard (2.2%)

Aleksandar Mitrović je do sada odigrao 176 utakmica u dresu Fulama a u dresu londonskog kluba je postigao 96 golova i dodao 18 asistencija. Trenutno je drugi strelac svih vremena ovog kluba, a ispred je samo škotski fudbaler Grejem Legat koji je sa 115 golova zavredeo šesto mesto na listi. Takođe, Mitrović je i najbolji strelac fudbalske repreznetacije Srbije svih vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter