0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEBOJŠA MILOŠEVIĆ ZA HS: ‘Zvezda čeka Pjunik u optimističnoj atmosferi! Pojačanja stigla na vreme, donela dodatni kvalitet!’ (FOTO)

Objavljeno: 03.08.22 u 15:35

Doskorašnji pomoćnik Dejana Stankovića, iskusni fudbalski stručnjak – Nebojša Milošević, govorio je za HotSport uoči utakmice Crvena zvezda – Pjunik.

Nakon uspešnog otvaranja sezone na superligaškoj sceni, došao je i taj trenutak, aktuelni šampion Srbije počinje evropsku putešestviju za koju se u Ljutice Bogdana nadaju da će trajati do poznog proleća naredne kalendarske godine. Žreb za treće kolo kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige šampion spojio je ekipe Crvene zvezde i Pjunika. Prvi susret srpskog i jermenskog šampiona na programu je danas, u terminu od 20 časova i 45 minuta, na stadionu ‘Rajko Mitić‘.

Pjunik stiže na megdan izabranicima Dejana Stankovića, koji silno motivisani i maksimalno fokusirani, dočekuju prvu prepreku na putu ka ostvarenju zamišljenog cilja. Crveno-beli pozivaju svoje pristalice i uzdaju se uz karakterističnu podršku sa tribina popularne ‘Marakane‘.

FOTO: STARSPORT

Uloga favorita na papiru bez dileme pripada beogradskom velikanu, ali mesta za opuštanje nema, poručuje doskorašnji prvi asistent u stručnom štabu Dejana Stankovića, Nebojša Milošević.

Iskusni fudbalski znalac je nekoliko sati uoči utakmice u Beogradu u razgovoru za HotSport detaljnije analizirao igru crveno-belih i izneo je očekivanja od predstojećeg dvomeča.

NM: Utakmicu sa Pjunikom Zvezda dočekuje u optimističnoj atmosferi. Ekipa je u uvodna četiri kola domaćeg prvenstva izgledala dobro, iskorišćena je timska forma koja je na zavidnom nivou. Efikanost uvek raduje. Novajlije su već pokazale da su od velike koristi za model igre koji Crvena zvezda neguje. Dva povratnika, mislim na Pešića i Milunovića, donose dodatno iskustvo i bogatiji su za odlično poznavanje kluba iznutra. Za razliku od dve prethodne sezone, tim je sada nadograđen na vreme. Dupana selekcije je odrađena izuzetno profesionalno. Zahvaljujući pojačanjima, Zvezda je sada značajno brža. Prvenstveno mislim na Bukarija, koji je od velike važnosti za tim u tim segmentima igre. Ekipa sada lakše napada dubinu, atakuje prostor iza leđa protivničkih defanzivaca. Mitrović se takođe brzo adaptirao na model igre, koristan je za ekipu. Kangva, sjajan tehničar, koji je stručnom štabu omogućio da isprobava i uigrava nove formacije na terenu. Oni to znaju da iskoriste! Veoma sam srećan zbog povratka Nemanje Milunovića. Veliki igrač, prvenstveno čovek, Milun je bogatstvo za svlačionicu tima. Takođe, Milun je doneo dodatni kvalitet prilikom ofanzivnog i defanzivnog skoka iz prekida, to je važan segment modernog, takmičarskog, evropskog fudbala.

Nebojša nije želeo da prognozira ime i prezime potencijalnog junaka crveno-belih, jer smatra da će timski kvalitet presuditi pitanje pobednika dvomeča i učesnika plej-ofa.

NM: Smatram da je apsolutno nebitno ko će startovati večeras. Pešić je profil igrača koji je potreban našem timu, uklapa se u sve zahteve. Pavkov je već godinama u klubu, sve mu je poznato, pritom je u odličnoj golgeterskoj formi. Dejan ima veliki izbor, široku rotaciju, svaki igrač sa klupe je u stanju da doprinese ekipi. Mislim da svaka ‘rezerva’ može da odluči pitanje pobednika. Tu si i naši standardni nosioci igre, lideri, Katai, Dragović, Ivanić, Roda, Kanga… Čupa (Strahinja Eraković) više nije mladi talenat, već ozbiljan igrač sa velikim iskustvom.

FOTO: STARSPORT

Milošević je dve i po godine zajedno sa ostatkom stručnog štaba režirao velike uspehe srpskog šampiona, kako na domaćoj, tako i na evropskoj smotri. Trener koji je tokom karijere samostalno predvodio BSK iz Borče, Rad, Radnik iz Bijeljine i egipatsku El Gunu, imao je priliku da se nađe u poziciji šefa struke na Zvezdinim mečevima u Ligi Evrope zbog suspenzije Stankovića, a to je dovoljna činjenica da bi shvatili koliko je poverenje Dejan imao u svog saradnika.

NM: Dve godine sam bio deo ove ekipe, apsolutno sam upoznat sa načinom rada. Verujte mi, opreznost je maksimalna. Zvezda se ne orijentiše prema rivalu, već prema značaju utakmice i ranije definisanom cilju. Koncentracija je na željenom, vrhunskom nivou. Respektuje se svaki rival koji je stigao do ovog nivoa takmičenja, što svima jasno govori da poseduje određene kvalitete. Primetno je da mediji i generalno javnost potcenjuju Pjunik prethodnih dana, ali ekipa pristupa maksimalno fokusirana na taj dvomeč. Ulog je veliki! Važno je da mi budemo tim koji dominira, kontroliše igru, da se dobro postavimo i sprečimo eventualne kontranapde jermenskog kluba. Igraćemo visoki presing od starta, timski koncept igre. Visok izlazak prilikom njihovog otvaranje igre i konstantni pokušaju krađe lopte što bliže njihovom golu. Očekujem da će vezni red na adekvatan način pomoći saigračima iz defanzivne linije prilikom sprečavanja tranzcije protivnika. Očekujem pun stadion, na atmosferu ne bih trošio reči. Ljudi su željni evropskih mečeva. Ekipa je čvrsto na zemlji, na nama je da ih podržimo najbolje što možemo.

Posle dužeg vremena, Milošević se nalazi u ulozi navijača, a opisao je osećaj posmatranja utakmice iz obe pozicije (tribine, klupa).

NM: Dosta rasterećenije je kada posmatraš utakmicu sa tribina. Sve ima svoju čar. Dole se razmišlja o stručnim detaljima, uživa se u igri, non-stop si uključen u dešavanja na terenu. Kada si u ulozi navijača, onda ne osećaš taj dodatni pritisak. Naravno, i večeras ću biti tu, da podržim momke – poručio je Nebojša Milošević, koji je odlučio da se posveti izgradnji svoje samostalne trenerske karijere, u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter