0
Košarka

FOTO: KSS

NASTAVLJA SE PUT KA ZLATNOJ MEDALJI: Orlići ‘preslišali’ Crnu Goru, Srbija bez poraza do četvrtfinala!

Objavljeno: 03.08.22 u 16:15

Sjajno izdanje ekipe Vladimira Đokića!

Muška U18 reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Izmiru, pošto je u prvoj eliminacionoj rudni izbacila Crnu Goru sa 80:56. Sledeći rival našeg tima biće bolji iz duela Poljske i Izraela. Eventualna pobeda u tom meču ne bi značila samo nastavak u borbe za medalje, već i sigurno mesto na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, koje se igra sledećeg leta, a na koje će se plasirati pet selekcija sa Evrobasketa u Izmiru.

Naš četvrtfinali meč zakazan je za sutra, od 15 časova.

Put ka pobedi našim momcima je trasirala sjajna igra u drugom periodu, koji su napadački odigrali sjajno, dok su na svojoj polovini terena bili neprelazni. Krenuli su serijom 7:0, kojim su egal sa prvog malog odmora (17:17), pretvorili u solidnih 25:17. Crna Gora je na trenutak došla do daha, prišla na 25:22. Luka Andrić je pogotkom za dva odbio taj nalet, a u narednom napadu asistirao Đorđu Ćurčiću koji je ubacio novu trojku.

Posle par ne tako dobrih napada, van 6,75 bio je siguran i Marko Šarenac i prednost Srbije je bila dvocifrena – 33:22, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena, da bi uz očekivane oscilacije, naš tim na veliki odmor otišao sa 16 poena viška – 44:28.

Uz sve pretnje Crne Gore koja je neko vreme pokušavala sve ne bi li se vratila u igru, naš tim ne samo da je visoku prednost iz prvih 20 minuta uspeo da sačuva do kraja, već je značajno i uvećao i slavio pobedu koja ga vodi dalje ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Još jednom su svi momci dobili šansu, samo se Aleksa Milošević nije upisao u strelce. Najefikansiji je bio Marko Šarenac sa 22 poena, ubacio je četiri trojke iz šest pokušaja, imao i osam skokova. Do dvocifrenog učinka išli su i Đorđe Ćurčić (11 poena) i Nikola Đapa (10).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter