Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open
in ,

DRAMA OKO ĐOKOVIĆA SE NASTAVLJA: Kongresmenka tražila izuzeće

I dalje se ne zna da li će Novaka pustiti u SAD.

Srpski teniser za sada nema pravo nastupa na US openu, jer nije vakcinisan, a kao takav ne može ni da uđe u SAD, te jedino može da se nada da će se pravila promeniti ili da će dobiti izuzeće za nastup na poslednjem grend slemu u sezoni.

Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajući član srpskog kokusa, uputila je zahtev Entoniju Blinkenu, državnom sekretaru, ali i drugim visokim zvaničnicima, da se Novaku Đokoviću dozvoli da igra pod „izuzećem od nacionalnog interesa“, prenosi Srpski radio Čikago.

Kongresmenka se poziva na predsedničku Proklamaciju 10294 od „nacionalnog interesa“, koja dozvoljava izuzeće pojedinim stranim drzavljanima od postojećih Kovid-19 protokola, ako se to smatra americkim nacionalnim interesom.

– Sprečiti Novaka Ðokovica da se takmiči na US Openu umanjuje diplomatsku i ekonomsku vrednost turnira, bez ikakvih beneficija za sigurnost i javno zdravlje – ističe se u pismu.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

NEMA VIŠE DILEME: Doneta važna odluka oko nastupa Gorana Dragića

OGLASIO SE ČOVEK KOJI JE DUGO BIO UZ CRNO-BELE: ‘Poznati biznismen bi doneo između 10 i 15 miliona klubu, koga iz uprave da obavestim?’