0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STEVANOVIĆ: ‘Ne smeta nam gust raspored! Suvišno je pričati o motivaciji!’

Objavljeno: 02.08.22 u 18:13

Novi evropski izazov za Brđane!

Čukarički će u četvrtak (20 časova, stadion Partizana) igrati prvi meč trećeg kola Lige konferencije protiv Tventea. Brđani su u sjajnoj seriji, vezali su pet pobeda, tri u Superligi Srbije, dve u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Napravili su belo-crni odličnu uvertiru za duel protiv Holanđana u Novom Sadu, slavili su trijumf protiv novajlije u eliti, ekipe Mladost GAT, golovima Muhameda Badamosija (2:0).

– Ne smeta nam ritam četvrtak-nedelja, spremali smo se za to uoči sezone. Imamo vrlo kvalitetan sastav, veliki broj igrača spremnih da u svakom trenutku budu na terenu. Od početka sezone ni u jednom meču nismo igrali sa istih 11 igrača, što je i normalno, rotacije su neophodne. Najbitnije je da smo sve vreme držali fokus, što nam je na kraju i donelo rezultat. Između ostalog, i u poslednjem susretu u Novom Sadu – kazao je desni bek Brđana Miladin Stevanović.

Sada je na Banovom brdu fokus na utakmici protiv Tventea. Stevanović ističe da se njegov tim neće predavati.

– Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, iz koje lige dolazi Tvente. Pratim sve jače fudbalske šampionate, često sam gledao i holandski. Tvente je u tako kvalitetnoj ligi završio kao četvrti, tik iza Fejenorda, a znamo kako je ekipa iz Roterdama igrala prošle sezone sa Partizanom. Tokom priprema Tvente je pobedio ekipe kao što su Šalke i Bolonju. Imaju sjajne pojedince, znamo šta nas čeka – upozorio je Stevanović.

Ipak, iskusni desni bek istakao je i da njegov tim ima svoje adute u duelu protiv Holanđana.

– Ima i Čukarički svoje kvalitete. Najbitnije je da verujemo u ono što radimo, da verujemo da možemo da se nosimo i sa ekipama koje dolaze iz holandskog šampionata. Tvente je sigurno najatraktivniji duel kojeg je Čukarički do sada imao u Evropi, a ako uspemo da načinimo iznenađenje, najbolja moguća nagrada za sve nas bio bi dvomeč protiv Fiorentine – kazao je Stevanović, koji se potom još jednom osvrnuo na holandski fudbal:

– Znamo kakav je njihov stil igre. Poznati su po tome da uvek idu na gol više. Eto, i pre neki dan je uvodni meč Superkupa u Holandiji između PSV-a i Ajaksa bio takav, tim iz Roterdama slavio je sa 5:3. Na nama je da budemo čvrsti, a videćemo kojim tokom će utakmica krenuti. Sve ekipe, pa i Tvente, imaju slabe tačke. Takođe, njima je ovo prva zvanična utakmica, nama već sedma, mogla bi i to da bude naša prednost.

Ima Čukarički iskustvo igranja na stadionu Partizana, ali je Miladin Stevanović prošlosezonsku pobedu protiv švedskog Hamarbija odgledao sa tribina.

– Bio sam tada povređen, ali iskreno uvek mi je mnogo teže na tribinama, nego kad igram. Jeste protiv Šveđana sve izgledalo sjajno u toj prvoj utakmici, odigrali su momci vrhunski meč, neka tako bude i u četvrtak. Moramo da poštujemo Tvente, ali ne smemo ni da ih precenimo, samo u tom slučaju imamo šanse da dođemo do pozitivnog rezultata.

Očekuje Stevanović i podršku sa tribina, iako Čukarički neće igrati na svom, već na stadionu Partizana.

– Neka bude kao i protiv Hamarbija, mada je Tvente kao što sam kazao atraktivniji, sigurno je da će ljubitelji fudbala imati šta da vide. Nadamo se da će nas podržati, a mi ćemo se boriti za sebe, klub i srpski fudbal. Želimo da odigramo dobro i da što dalje ostanemo u Evropi. Biće ovo prilika za iskorak kluba, pred svaku sezonu cilj je da pomerimo granicu više. Eventualni prolaz u plej-of i potencijalni mečevi sa Fiorentinom bili bi sjajna stvar za sve nas. Uglavnom, o motivaciji je suvišno pričati – zaključio je Miladin Steavnović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter