0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ OPREZAN PRED PJUNIK: Danas nema favorita, poznajem jermenski fudbal! (VIDEO)

Objavljeno: 02.08.22 u 15:32

Crvena zvezda u sredu uveče dočekuje jermenskog šampiona.

U susret trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, sastaju se šampioni Srbije i Jermenije, Crvena zvezda i Pjunik, a šef struke crveno-belih, Dejan Stanković, govorio je za medije uoči prvog duela pomenutog dvomeča.

„Danas u fudbalu nema favorita. Dosta smo se spremali za ove kvalifikacije i analizirali ekipu Pjunika. Znamo da često menjaju sistem igre i da znaju da iznenade. Veoma respektujemo protivnika, ali daćemo sve od sebe da sutra napravimo za nas pozitivan rezultat. Jermenski fudbal sam pratio dok sam radio u UEFA, doduše tada sam pratio razvojni fudbal, za uzrast 14-15 godina. Iz tog razloga sam često odlazio u Jermeniju. Znam da znate da startnom postavom vešto prikrijete strategiju. Iz tog razloga kad utakmica počne može drugačije da se odvija“, izjavio je Dejan Stanković u najavi utakmice sa Pjunikom.

Poznato je ko je favorit, ali ipak respekta ne nedostaje.

“Videli smo ekipu Pjunika protiv Dudelanža kada su izgubili kod kuće 1:0. Mi smo ovde pratili tu utakmicu i, uprkos tom porazu, videli smo njihov kvalitet i znali smo da imaju šansu za prolaz u revanšu – što se i desilo. Zato kažem da nema lakog protivnika, da ime na papiru ništa ne znači i dan niko pobedu neće pokloniti. Videli ste tri gola u Luksemburgu, neko bi rekao da su ih postigli iz greške protivnika, ali ne treba zaboraviti da su se trudili i čekali svoju šansu. Dakle očekujemo da će i ovde pružiti smažan otpor“, kaže Stanković.

Da li je ova Zvezda bolja od one prošlogodišnje?

„Može uvek da se diskutuje da li smo bolji sada ili u godini pre. Radimo dosta da budemo bolji i poboljšamo se. Zadovoljan sam kako smo otvorili prvenstvo i našom formom. Takođe, zadovoljan sam novajlijama kako su se uklopili, inteligentni su, shvatili su gde su došli i koje su ambicije kluba“, kazao je mladi stručnjak.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter