0
Košarka

FOTO: KSS

SRPSKA KOŠARKA IMA BUDUĆNOST: Mlade dame ‘razbile’ Rumuniju!

Objavljeno: 02.08.22 u 21:20

Jedina neporažena selekcija!

Ženska U18 reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu „B” divizije u Sofiji. U svojevrsnom derbiju grupe, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević savladao je Rumuniju sa 71:50. Posle ove pobede, naše devojke ostale su jedine neporažene u grupi i obezbedile prvo mesto pred četvrtfinale. Čeka nas još meč sa Danskom, sutra od 17,15.

Već je posle brzih 8:2 moglo da se nasluti kako će se ova utakmica odvijati. Još jednom su naše devojke odigrale sjajnu odbranu i još jednom su za takvu borbenost nagrađene. Za početak – dvocifrenim vođstvom već u prvom periodu – 23:12, koliko je bilo na isteku osmog minuta posle dva slobodna bacanja Marije Avlijaš. Posle toga, prednost našeg tima ne da nije dolazila u pitanje, već je iz minuta u minut rasla.

Ali, to nije značilo da će naše devojke da se opuste. Naprotiv, istim intenzitetom su igrale do samog kraja. I po već oprobanom receptu – dobrom odbranom i sjajnom kontrolom skoka – došle do nove pobede.

Jedina slaba tačka bio je šut za tri poena, tek jednu trojku iz 14 pokušaja su pogodile naše devojke, ali su skoro sve promašaje pokupile i pretvarale u poene iz novih šansi. Imale su 54 skoka – što je 23 više od rivalki – a od toga je 20 lopti uhvaćeno pod košem Rumunije.

Najefikasnija je bila Marija Avlijaš sa 14 poena i 8 skokova, Ana Milanović je još bila dvocifrena, ona je stala na 11 poena i 5 skokova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter