0
Evrokupovi

Twitter/@PSV

MONAKO I PSV REMIZIRALI: Evo i ostalih rezultata trećeg kola kvalifikacija za LŠ!

Objavljeno: 02.08.22 u 22:25
Fudbaleri Monaka dočekali su u Kneževini na stadionu Luj Drugi ekipu holandskog viceprvaka PSV Ajnhovena u okviru treće runde kvalifikacija za Ligu Šampiona, a konačan rezultat bio je nerešen – 1:1.

Domaći nisu previše uspešni u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje, dva puta su učestvovali, uz ni jedan plasman u grupnu fazu, dok su gosti daleko iskusniji, a nešto stariji ljubitelji fudbala sa ovih prostora verovatno pamte duel tima iz Holandije sa Crvenom zvezdom pre gotovo 20 godina.

Počelo je, uprkos najavama oba trenera da neće previše kalkulisati , ne previše atraktivno, gosti su imali nekoliko polušansi, ali je prva uzbudljiva situacija bila na isteku pola sata igre, kada je nakon šuta Golovina lopta pogodila u ruku Obispa, ali uprkos protestu domaćih igrača i pregledu VARa, sudija Masa nije dosudio kazneni udarac. Ipak, svega nekoliko minuta kasnije došlo je do pogotka ekipe Ruda fan Nistelroja, nakon jedne fine akcije, De Jong je ostavio loptu Džoiju Fermanj na ivici kaznenog prostora, a veznom fudbaleru nije bilo teško da zatrese mrežu. Potom, odmah u sledećem napadu, domaći su imali solidnu šansu u kojoj se našao Takuma Minamino, ali nije uspeo da uputi odgovarajući udarac nakon centaršuta. Do kraja prvog dela nije bilo većih dešavanja na terenu.

Monako je sjajno otvorio nastavak, najpre Foland i Ben Jeder nisu iskoristili situaciju dva na tri, i minut kasnije Takuma Minamino našao se sam pred golom gostiju, ali loše je zahvatio loptu koja je otišla pored gola. Odmah nakon toga, gosti su promašili odličnu šansu, kada je Gus Til iz neposredne blizine promašio ceo gol. Ništa se uzbudljivije nije dešavalo sve do završnih deset minuta, kada se nakon prekida i centaršuta najbolje snašao defanzivac domaćih Disasi, koji je sa pet metara savladao Beniteza, uprkos Gutjerezu koji mu je bio na leđima. Do kraja utakmice najbolju priliku je imao rezervista Embolo, ali je njegov udarac izblokiran.
Revanš se igra za sedam dana na Filips Areni u Ajnhovenu.

Rezultati ostalih mečeva trećeg kola kvalifikacija za LŠ igranih u utorak:

Šerif – Viktorija Plzen 1:1

Ludogorec – Dinamo Zagreb 1:2

Union Sen Žiloaz – Rendžers 2:0

Benfika – Midtjiland 4:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter