0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP Meridian

DŽENKINS: ‘Povratak u Srbiju nije predstavljao tešku odluku! Najprijatnije sam se osećao u Zvezdi!’

Objavljeno: 02.08.22 u 18:35

Miljenik Delija je ponovo u Beogradu, ovog puta u dresu FMP-a!

Iskusni američki bek, Čarls Dženkins, najveće je pojačanje FMP-a iz Železnika za predstojeću sezonu. Popularni Đenka odlučio je da se vrati u srpsku prestonicu, gde je u nekoliko navrata pružao fenomenalne partije i osvajao trofeje sa Crvenom zvezdom.

Čarls u redove Pantera dolazi kao neko na čije znanje, sposobnosti i iskustvo se oslanja stručni štab na čelu sa Nenadom Stefanovićem. Košarkaš je istakao da su pregovori sa klubom kratko trajali.

-Pregovori su bili lagani za mene, imam sjajan odnos sa ljudima iz sporta ovde i vratiti se i igrati u ABA ligi uopšte nije bila teška odluka – kazao Dženkins za Meridian sport i nastavio:

– Falilo mi je takmičenje, imao sam nekih ličnih problema koji su stopirali moju karijeru… Tako da prilika da igram, da se nadmećem i borim za tim je ono što mi je nedostajalo.

Popularni Đenka ne krije ambicije da ‘upliva’ u trenerske vode po završetku igračke karijere, a otkrio je kako je provodio slobodno vreme tokom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Uglavnom sam provodio vreme brinući o roditeljima i trenirajući srednjoškolski klub, stekao sam znanje i kakvo-takvo iskustvo o tome šta je potrebno da bih bio trener jednog dana.

Prva asocijacija na Dženkinsa je svakako Crvena zvezda, klub u kojem je blistao na terenu i tako postao miljenik navijača.

-U poređenju sa timovima za koje sam igrao, mislim da mi je Crvena zvezda najbolje legla jer sam mogao da igram na više pozicija i osećao sam se prijatnije, jer u drugim klubovima u kojima sam igrao sa dosta velikih talenata, moja uloga bila je drugačija, što je bilo izazovan. Ali sada sam u FMP Meridianu i moj primaran zadatak je da pomognem sadašnjem timu – kazao je Dženkins između ostalog u razgovoru za Meridian Sport.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter