0
Domaći fudbal

FOTO: @pyunik_fc/ Instagram screenshot

ZORAN GAJIĆ ZA HS: ‘Ne dolazimo u Beograd sa belom zastavom! Radujem se ispunjenju sna, nastupu pred punom Marakanom!’ (FOTO)

Objavljeno: 01.08.22 u 10:15

Defanzivac Pjunika govorio je za HotSport dva dana uoči duela sa Crvenom zvezdom!

Žreb trećeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja spojio je šampione Srbije i Jermenije. Nekadašnji evropski i svetski prvak, Crvena zvezda, odmeriće snage sa Pjunikom koji mašta o prvom učešću u Ligi šampiona od svog osnivanja. Prvi, od dva planirana susreta, na programu je u sredu od 20 časova i 45 minuta na stadionu ‘Rajko Mitić‘ u Beogradu.

Ekipa Dejana Stankovića protiv jermenskog tima počinje svoje ovosezonsko učešće na evropskoj sceni, jer je zbog uspeha iz prethodnih sezona i odličnog koeficijanta srpskog fudbala, izborila direktan plasman u treću rundu. Za razliku od crveno-belih, šampion Jermenije je morao da preskoči dve prepreke, a to je uspešno učinio. Pjunik je najpre ‘izbacio’ favorizovani rumunski Kluž, a glavni junak dvomeča je srpski defanzivac Zoran Gajić, koji je u revanš susretu postigao dva odlučujuća pogotka. Nakon rumunskog tima, usledio je dvoboj sa Didelanžom iz Luksemburga. Poraz na domaćem terenu, pa potom fenomenalna igra i preokret, doveli su Pjunik pravo u Beograd.

FOTO: @pyunik_fc/ Instagram screenshot

Uloga apsolutnog favorita pripada Crvenoj zvezdi, ali u redovima beogradskog velikana svesni su da ne smeju potceniti rivala, jer su ranijih godina znali da se ‘opeku’ protiv autsajdera na papiru. Crveno-beli od starta sezone pružaju gotovo savršene partije u nacionalnom šampionatu, a navijači veruju da će njihovi miljenici tako nastaviti na svim poljima. Interesovanje je veliko, ali ‘vrela’ atmosfera ne plaši protivničke igrače, već im daje dodatni motiv.

Direktno iz Jermenije, dva dana uoči susreta, za HotSport je govorio defanzivac i jedan od najboljih igrača Pjunika, Zoran Gajić. Srpski fudbaler je ponosan na uspeh koji do Pjunika niko u Jermeniji nije uspeo da ostvari. Pjunik ima zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige konferencija, kakav god rezultat ostvario protiv Zvezde ili nekog narednog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u slučaju poraza od srpskog šampiona.

ZG: Da, napravili smo veliki uspeh, istorijski za jermenski fudbal. Do sada niko od klubova iz Jermenije nije stigao do ove faze kvalifikacija za Ligu šampiona. Ispunili smo naš zadatak, igraćemo u jednom od evropskih takmičenja tokom sezone. Imamo 10 zagarantovanih utakmica u Evropi do zime.

Fudbalska javnost je ulogu favorita dodelila Zvezdi, ali Zoran i saigrači smatraju da imaju svoje šanse u predstojećem dvomeču. Gajića posebno raduje jedna činjenica pred dolazak u Beograd.

ZG: Stižemo na ‘Marakanu‘! Nadamo se dobrom rezultatu pred revanš, pobedi ili remiju. U svakom slučaju želimo situaciju u kojoj imamo čemu da se nadamo u revanšu na našem terenu. Atmosfera je jedna od najboljih, vrelo gostovanje. Kako oni kažu, stadion ‘Rajko Mitić‘ je njihova neosvojiva tvrđava. Radujem se igri i ispunjenju sna da igram pred punom ‘Marakanom‘.

FOTO: @pyunik_fc/ Instagram screenshot

Zoran nije želeo da izdvoji najboljeg pojedinca u redovima crveno-belih, ali svestan je timskih kvaliteta koji Zvezda poseduje. Srpski fudbaler smatra da je Stanković pogodio sa pojačanjima u aktuelnom prelaznom roku.

ZG: Dugo godina su zajedno, uigrani su. Doveli su sjajna pojačanja, koja sa sobom donose dodatni kvalitet. Veoma iskusna ekipa, ne bih mogao da izdvojim najboljeg pojedinca, ima ih mnogo – kazao je Gajić, pa potom otkrio da je već jednom zaigrao na ‘Marakani’:

ZG: Igrao sam protiv Zvezde davno, kada sam nosio dres BSK-a, bila je to prijateljska utakmica.

Zoran nije želeo da u potpunosti podvuče paralelu između srpskog i jermenskog nacionalnog šampionata, ali otkrio je kakva je situacija u tamošnjoj ligi, te ko će Pjuniku biti glavni konkurent u trci za novu titulu.

ZG: Ne bih znao da uporedim dva takmičenja. Razlika je u broju ekipa, ovde ih je značajno manje. Mislim da se od 10 klubova ove sezone izdvajamo mi i Ararat Jermenija, borićemo se za titulu. Oni su ispali iz kvalifikacija za Ligu konferencija, neće imati obaveze u Evropi za razliku od nas. Mi smo juče kiksunili u prvenstvu, poraženi smo od Ararata iz Jerevena. Borimo se za duplu krunu u Jermeniji, plus imamo evropske izazove, želimo što bolji učinak na sva tri fronta. Idemo dalje bez pritiska i tenzija, idemo dalje!

Upravo je Gajić bio igrač odluke protiv rumunskog Kluža na startu kvalifikacija, pa će dva postignuta gola koja za njega imaju poseban značaj biti dodatni motiv za uspeh u narednom dvomeču. 

ZG: Igram odbranu i nisam neki golgeter, pa golovi protiv Kluža imaju poseban značaj. To su mi najdraži golovi u karijeri. Doneo sam ekipi prolaz dalje protiv favorita, cela ta pobeda je od velikog značaja. Ne idemo u Beograd sa belom zastavom, daćemo sve od sebe. Svaki bod ili pobeda bili bi uspeh više, cilj smo već ostvarili – kazao je Zoran Gajić u razgovoru za HotSport.

https://youtu.be/54UxidKUSes

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter