0
Košarka

FOTO: KSS

‘ORLIĆI’ SU KAZNENA EKSPEDICIJA: Srbija završila grupnu fazu bez poraza, sledeća je Crna Gora!

Objavljeno: 01.08.22 u 21:15

Fantastična igra izabranika Vladimira Đokića!

Muška U18 reprezentacija Srbije bez poraza je završila takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu u Izmiru. U poslednjem kolu C grupe, tim koji vodi trener Vladimir Đokić, savladao je Češku sa 82:65 i kao prvoplasirani u grupi u osmini finala igraće protiv Crne Gore, koja je u D grupi bila četvrta, bez pobede protiv selekcija Litvanije, Italije i Hrvatske. Taj meč igra se u sredu, od 12,45 časova.

Pitanje pobednika naši momci su rešili praktično za dva minuta i 29 sekundi. Toliko je bilo preostalo za igru u prvom periodu, kada su izabranici selektora Đokića serijom 15:2 solidih 16:11, pretvorili u – ispostavilo se – za Čehe nedostižnih plus 18 (31:13).

Bila je to serija koju je trojkom počeo i završio Milijašević i u kojoj je između zakucavanja i slobodnih bacanja Đape, kapiten našeg tima ubacio još jedan dalekometni hitac. Inače su naši momci u prvoj četvrtini šest puta pogodili van linije 6,75 i na taj način gradili prednost, ali i sticali samopouzdanje.

Do kraja meča stručni štab je dosta vodio računa i o minutaži, ali to se nije odrazilo na konačni rezultat.

Ilija Milijašević, Luka Andrić i Marko Šarenac ubacili su po 15 poena, sa, poen manje dao je Nikola Đapa, a dvocifren učinak ostvario ješ i Aleksa Čovičković koji je brojao do 11.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter