0
Košarka

Kosarka Euroleague season 2015-2016 Euroleague Top 16 Crvena Zvezda v Anadolu Efes Thomas Heurtel Vrsac, 27.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KO POTPIŠE ZA RUSKI KLUB, NE MOŽE U REPREZENTACIJU: Francuzi sami sebi prave problem – biće znatno slabiji!

Objavljeno: 01.08.22 u 13:49

Odluka apsolutno protiv sporta.

Košarkaši savez Francuske, pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i početak priprema za Evrobasket, doneo je odluku da iz reprezentacije izbaci sve igrače koji imaju potpisan ugovor sa ruskim ili beloruskim ekipama. Tokom ovog leta, to su učinila čak 3 košarkaša, koji su itekako poznati javnosti, a zbog konflikta između Rusije i Ukrajine biće onemogućeni da brane boje svoje zemlje.

U pitanju su Tomas Ertel, koji je iz Reala otišao u Zenit, potom Luj Laberi – novi košarkaš Uniksa i Livio Žan Šarl, koji je dres Olimpijakosa zamenio bojama CSKA iz Moskve.

Pored ovog pravila, KS Francuske će od svakog reprezentativca tražiti da potpiše neku vrstu ugovora, kojim garantuju da neće preći u ruski ili beloruski klub za vreme trajanja pomenutog konflikta. Navodi se da ako neki igrač ovo pravilo prekrši, neće se naći u konkurenciji za Olimpijske igre koje se održavaju 2024. godine u Parizu.

Dugogodišnji selektor Francuske, skratio je spisak igrača koji konkurišu za nacionalni tim, a očekivano, otpala su upravo Ertel, Laberi i Žan Šarl.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter