0
Evrobasket 2022
Džoel Embid

FOTO: Twitter/JoelEmbiid

EMBID IMAO VELIKU ŽELJU DA IGRA EUROBASKET: Evo zbog čega neće moći!

Objavljeno: 01.08.22 u 10:36

Centar Filadelfije, Džoel Embid, četvrtog jula ove godine je dobio francuski pasoš, a generalni menadžer Košarkaškog saveza Francuske otkrio je zašto NBA zvezda neće igrati na EP.

Od kako je Kamerunac dobio francuski pasoš, svi su krenuli da pričaju o centarskom tandemu Embid – Gober. Međutim, moraće ljubitelji košarke još da sačekaju, jer se ovog leta neće upariti.

– Njegov zahtev za promenu košarkaškog državljanstva je prihvaćen. Imao je veliku želju da zaigra za nacionalni tim Francuske već ovog leta. Međutim, imao je operaciju prsta i zbog toga neće biti sa nama – rekao je Boris Dijao, generalni menadžer Košarkaškog saveza Francuske.

Eurobasket će startovati 1. i trajati do 18. septembra, a Francuzi se nalaze u grupi sa Mađarskom, Slovenijom, Nemačkom, Litvanijom i BiH, što je verovatno i najjača grupa na turniru, ali „trikolori“ su uz Sloveniju glavni kandidati za prva dva mesta.

Što se Embida i Kameruna tiče, NBA zvezda je 2017. trebalo da nastupi na afričkom šampionatu, ali košarkaš Filadelfije, zbog obaveza u NBA ligi nije mogao da pomogne svojoj rodnoj zemlji, a ove godine se odlučio da brani boje Francuske.

Lokalni mediji ističu da će, ukoliko se Francuska plasira na Svetsko prvenstvo, Embid sledeće godine nastupati za „trikolore“ na jednom od najvećih reprezentativnih smotri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter