0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJVODINA KAKVU SI SVI PRIŽELJKIVALI: ‘Moguće je da izborimo Ligu šampiona – Liga nije preterano teška za igranje!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.22 u 15:54

Sa tri pobede i jednim remijem, fudbaleri Vojvodine posle četvrtog kola Super lige Srbije zauzimaju drugo mesto na tabeli, poziciju koja vodi u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone.

Uz to, crveno-beli su jedina ekipa koja u dosadašnjem toku prvenstva još uvek nije primila gol, a „staru damu“ je na prve tri utakmice na „Karađorđu“ u proseku bodrilo oko 5.000 vojvodinaša.

Iv Baraj je juče nastupio protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu, gde se, iako nije postigao gol, u nekoliko situacija opet pokazao kao vrlo opasan fudbaler po protivnika.

Bilo je jako teško igrati juče, jer je teren bio skroz natopljen vodom. Bilo nam je jasno da tu nećemo moći da igramo onako kako smo igrali na našem stadionu, jer u onakvim uslovima nije moguće igrati pravi fudbal. Zato smo morali da promenimo sistem igre i na drugačiji način dođemo do pobede, u čemu smo i uspeli – kaže Baraj.

Vošin internacionalac je zadovoljan učinkom ekipe u prva četiri kola.

Jesam zadovoljan onim što smo uradili do sada, ali smatram da smo mogli i do svih 12 bodova. Mi se postavljamo tako da u svakoj utakmici želimo samo pobedu. Vidim da je samo Crvena zvezda uspela da ostvari četiri pobede na startu i očekujem da ćemo sa njima tek voditi žestoku borbu za vrh – napominje Baraj.

Na sve četiri dosadašnje utakmice, Baraj se našao u startnoj postavi „stare dame“, pa je tako bilo i juče, kada ga je u 58. minutu zamenio Dejan Zukić, koji je asistirao kod drugog gola Vojvodine.

Trener odlično radi svoj posao, pa je tako i juče napravio normalne izmene. Ja sam imao određenu pauzu pre nego što sam došao u Vojvodinu, sada sam se već praktično vratio u formu i mogu da odigram 90 minuta, ali kada imate pauzu iza sebe, morate biti oprezni nakon povratka na teren, jer može lakše da dođe do povrede, posebno na onakvom terenu kakav je bio juče. U svakom slučaju, mi smo ekipa i na terenu su uvek oni koji u tom trenutku mogu najviše da pomognu, dok od svih ostalih imaju maksimalnu podršku, iako je logično i to da svaki igrač želi da igra što više. Što se mene lično tiče, očekujem da ću vremenom biti još bolji, jer to je moguće samo kroz utakmice i takmičenje – ističe Baraj.

Fudbal-Vojvodina v Napredak-Mozzart Super League Season 2022/2023
Novi Sad, 10.07.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mesec dana takmičenja u Super ligi Srbije je bilo dovoljno Vošinom Senegalcu da stekne sliku o srpskom fudbalu.

Liga nije preterano teška za igranje, iako svaka ekipa protiv koje smo igrali do sada deluje vrlo usklađeno i organizovano. Takođe, svi su bili pretežno defanzivno orijentisani. Iz tog razloga, mislim da moramo da igramo brže, jer ukoliko lopta kruži polako, onda imaju vremena da se postave u blok i tada ih je mnogo teže probiti. Ako hoćemo da nastavimo sa pobedama, smatram da moramo malo više rizikovati tokom meča – navodi Baraj.

Njegovim dosadašnjim partijama zadovoljni su i navijači Vojvodine, baš kao što je i on zadovoljan svojom novom sredinom.

Novi Sad je fantastičan grad i mnogo mi se sviđa, iako ga do sada nisam baš nešto mnogo obilazio. Najviše mi se sviđa atmosfera na našim utakmicama, jer navijači stvarno mnogo pomažu ekipi. Od prvog do poslednjeg minuta nam šalju samo pozitivnu energiju i bukvalno nisam nijednom osetio bilo šta negativno. I zbog njih se nadam da ćemo ostvariti što više pobeda ove sezone – naglašava Baraj.

Fudbal-Vojvodina v Napredak-Mozzart Super League Season 2022/2023
Novi Sad, 10.07.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Voša se trenutno nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a kako vreme prolazi, sportska javnost u Srbiji sve ozbiljnije gleda na Vojvodinu kao na ravnopravnog kandidata za tu poziciju i na kraju sezone.

Da, moguće je da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Samo moramo nastaviti ovako i pripremiti se dobro za svaku narednu utakmicu. I naravno, moramo verovati u to, jer u životu, prvi i osnovni preduslov da nešto postigneš jeste da veruješ da je to moguće. Za sada sve ide dobro, ali sezona je duga. Doći će i neki teži dani, a tada će se videti da li smo prava ekipa ili ne – zaključio je Baraj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter