0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

SRBIN IZ PJUNIKA: U odličnoj atmosferi dočekujemo utakmicu sa Zvezdom! (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.22 u 19:38

Bivši fudbaler OFK Beograda, Rada i Vojvodine, Uroš Nenadović izneo svoja očekivanja pred duel sa Zvezdom, koji je na programu u sredu, 3. avgusta od 20 časova i 45 minuta.

Pjunik je imao jako težak put do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što je i najveći uspeh kluba iz Jermenije. Do sada su izbacili Kluž u prvom kolu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, zatim i Didelanž nakon neverovatnok preokreta. Velike zasluge što se šampion Jermenije nalazi u trećem kolu i što je već obezbedio učešće u Ligi konferencija, pripadaju srpskom internacionalcu Urošu Nenadoviću.

On je u obraćanju za Mozzart sport, očekivano istakao da su crveno-beli favoriti, ali i da se Pjunik neće predavati.

„Verovali smo u preokret i pobedu nad Didelanžom. Znali smo da smo bolja ekipa i to smo pokazali u revanšu. Motivisani smo posle prolaska u narednu rundu i u odličnoj atmosferi dočekujemo utakmicu sa Zvezdom. Gust raspored nam ne dozvoljava mnogo opuštanja. U Beogradu očekujem da ostavimo srce na terenu i pružimo što veći otpor, a videćemo za šta će takav pristup biti dovoljan i koji će biti krajnji ishod ovog dvomeča“ počeo je Nenadović, a zatim istakao kako je saigračima nagovestio kakva ih atmosfera očekuje na Marakani.

Razgovarao sam sa saigračima o atmosferi na stadionu Crvene zvezde i svi smo veoma uzbuđeni pred gostovanje. Sa nestrpljenjem čekamo da počne duel sa Zvezdom, svaka utakmica je bitna pa tako i predstojeća u Beogradu. Probaćemo da ostvarimo povoljan rezultat i da očuvamo neizvesnost pred revanš u Jermeniji. Iako je sijaset igrača iz Srbije u Pjuniku nećemo imati neku konkretnu ulogu u analizi, ali ćemo dati nekoliko saveta o igračima crveno-belih, upoznaćemo saigrače sa njihovim kvalitetima. Ostalo će se sve dešavati zavisno od razvoja situacije na terenu i taktike koju osmisli stručni štab“. pored njega, za Pjunik igraju još i Zoran Gajić, Boris Varga i Nemanja Mladenović od srpskih fudbalera.

Istakao je golgeter da Zvezda ima izvanredne fudbalere, ali i da se u redovima Pjunika ne plaše šampiona Srbije, koji je na tri meča od početka sezone na Marakani postigao čak 15 golova i sačuvao svoju mrežu netaknutu.

„Svako ima dobre i loše strane i u analizi duela trudi se da kreira taktiku kojom će uspeti da naplati mane rivala. Probaćemo da ugrozimo Zvezdu, kao i oni nas. Crveno-beli imaju sijaset igrača koji mogu da naprave prevagu, naravno adut su im i navijači koji pružaju bezrezervnu podršku. Mnogo je faktora koji imaju uticaj, ali je na kraju merilo teren i ono što ekipe pokažu na njemu„.

Posle pet godina, Uroš Nenadović će odigrati prvu utakmicu u svom rodnom gradu, a do sada u međusobnim duelima sa Zvezdom ima četiri poraza.

Nakon što smo izvukli Zvezdu bile su mi pomešane emocije, istovremeno sam bio srećan i tužan. Radujem se dalasku kući, ali sa druge strane crveno-beli su u odličnoj formi i dugo nisu imali ovako kvalitetan tim. Znam da će biti teško proći u sledeću rundu, međutim pružićemo maksimum, boriti se jedan za drugoga i svaku loptu u nadi u pozitivan rezultat. Ljudi u neku ruku i vole fudbal jer je neizvesan i jer se dešava da i manji klubovi sa skromnijim budžetom iznenade velike timove. To je čar ove igre i uvek treba verovati u pobedu. Mi smo kroz prethodne izazove dokazali da imamo jaku veru u sebe, nismo odustajali i kada nije išlo sve u našu korist za šta smo pregršt puta nagrađivani“ zaključio je napadač Pjunika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter