0
Fudbal

Fudbal Super League Season 2019-2020 Cukaricki v Javor Ivanjica goalkeeper Djordje Petrovic Beograd, 05.10.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRBI PONOVO U CENTRU PAŽNJE U MLS LIGI: Bivši golman Čuke odbranio penal Insinjeu u finišu, Joveljić tragičar (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.22 u 08:25

Srpski fudbaleri bili su u fokusu, kada su mečevi MLS lige u pitanju.

Đorđe Petrović, momak koji je ponika u Čukaričkom i stekao afirmaciju u tom klubu, a potom otišao u Nju Ingland, bio je junak na poslednjoj utakmici svoje ekipe. Talentovani čuvar mreže je zaslužan za bod protiv Toronta, pošto je u 81. minutu meča zaustavio udarac sa bele tačke i to legendarnom Lorencu Insinjeu. Nakon drame oko VAR-a i čak šest minuta provere, Srbin je stao oči u oči sa bivšim igračem Napolija, a onda odbranio pored toga, dok američki novinari u pohvalama na njegov račun, navode i da je imao još tri čiste odbrane.

Utakmica je završena rezultatom 0:0, a ovo su najzanimljiviji detalji:


(VIDEO:YouTube/Major League Soccer)

Za razliku od Petrovića, drugi srpski fudbaler u MLS ligi koji se sinoć našao na terenu, Dejan Joveljić, nije se radovao na gostovanju u Dalasu. Bivši fudbaler Crvene zvezde sada nastupa za Los Anđeles Galaksi, koji je poražen rezultatom 1:0.

Do prednosti su fudbaleri Dalasa došli u devetom minutu, kada je ujedno i postignut jedini pogodak na meču, dok je Galaksi propustio nekoliko dobrih prilika da tu prednost anulira. Joveljić je u 66. minutu imao najbolju šansu, kada je Čičarito pao, a tim iz Los Anđelesa dobio penal, međutim, Srbin nije bio precizan.

Iako je golgeter iz Bijeljine ove sezone postigao 12 golova uz dve asistencije na 23 na utakmice, na ovom duelu ipak nije imao dovoljno sreće, a neke od najzanimljivih detalja, možete videti:


(VIDEO:YouTube/Major League Soccer)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter