0
Košarka

FOTO: KSS

ORLIĆI PONOVO DOMINANTNI: Srbija ‘pregazila’ Grčku!

Objavljeno: 31.07.22 u 23:20

Sjajna igra mladih reprezentativaca!

Muška U18 reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Izmiru. U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim je savladao Grčku sa 63:77. Tako je naš tim ostao jedini neporažen u gurpi, a do kraja prve runde čeka nas još meč protiv Češke.

Iako su od početka meča diktirali ritam i imali prednost, naši momci su do novog trijumfa stigli sjajnom igrom u drugom poluvremenu. Tačnije, rivala su počeli da lome već u drugoj polovini trećeg perioda kada su od 47:49 stigli do 47:55. Važnije što su sjajnom odbranom potpuno razbili napad rivala i krenuli ka pobedi.

Nisu naši momci od sjajne defanzive odustali ni po povratku sa poslednjeg malog odmora. Grci jesu otvorili ovaj deo igre trojkom, ali toliko… Na sjajnu defanzivu, nadovezao se i odličan napad. Nizale su se dobre akcije Radakovića, Ćurčića i Milijaševića, a posle sjajnog zakucavanja Đokovića, naši momci su otišli na plus 17 – 67:50, uskoro je bilo i 72:52. Naši momci su sigurno išli ka novoj pobedi.

Najefikansiji je bio Ćurčić sa 18 poena, Radaković je dodao 17, Đoković 15, a Milenković 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter