0
Auto Moto

(191118) -- SAO PAULO, Nov. 18, 2019 (Xinhua) -- Red Bull Racing's Formula One driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates after the Formula One Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on Nov. 17, 2019. (Xinhua/Xin Yuewei)

FERŠTAPEN POKAZAO ZAŠTO JE MAJSTOR FORMULE 1: Sa 10. mesta do osvojene Mađarske!

Objavljeno: 31.07.22 u 17:36

I pored brojnih poteškoća, uspeo je da slavi.

Najbolji vozač Red Bula Maks Ferštapen, spektakularno je slavio na današnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske. On je startovao sa tek 10. mesta, u jednoj trenutku se okretao na stazi, kada ga je Lekler prestigao, ali je do kraja još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji na svetu.

Treba napomenuti takođe, da je čitav tim Red Bula dobro sarađivao do najsitnijih detalja, što je umnogome pomoglo Holanđaninu. On sada ima čak 80 bodova prednosti u odnosu na Leklera koji je drugoplasiran na tabeli.

Lošu trku imali su vozači Ferarija Karlos Sajnc i Šarl Lekler, koji su ostali bez pobedničkog postolja, dok se Mercedes probudio i iskoristio kikseve drugih. Džordž Rasel, koji od ove godine vozi za Mercedes, startovao je sa pol pozicije, ali je na kraju završio kao 3. dok je njegov kolega višestruki prvak sveta Luis Hamilton, zauzeo drugo mesto.

VELIKA NAGRADA MAĐARSKE:

1. Maks Ferštapen
2. Luis Hamilton
3. Džordž Rasel
4. Karlos Sajnc
5. Serhio Perez
6. Šarl Lekler
7. Lando Noris
8. Fernando lonso
9. Esteban Okon
10. Sebastijan Fetel

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter