0
AdmiralBet ABA Liga

Ben Bentil Crvena Zvezda v Armani Milan-Euroleague 2021/22 Beograd, 01.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

NOVO POJAČANJE ZVEZDE JEDVA ČEKA DERBI: Ljudi su mi pričali o Zvezdi – atmosfera je luda i naelektrisana!

Objavljeno: 30.07.22 u 10:14

Oduševljen je novim klubom i zna šta da očekuje.

Krenula je Crvena zvezda u novu košarkašku priču, dosta igrača se promenilo, a došao je i trener Vladimir Jovanović. Među brojnim pojačanjima ovog leta je i Ben Bentil, doskorašnji košarkaš Olimpije iz Milana koji u razgovoru za Mozzart Sport otkriva šta očekuje od crveno-belih.

Na samom startu, Bentil ističe da mu je Lengston Hol, bivši igrač Zvezde, o klubu pričao samo pozitivne stvari. Takođe, dodao je i da je tokom mečeva protiv srpskog šampiona, jedva uspevao nešto da čuje na terenu, zbog navijača koji su prema njegovim rečima među najboljima u Evropi.

Rekao mi je sjajne stvari o Zvezdi, gradu… Pojedini bivši saigrači su mi takođe govorili da klub vodi računa o igračima, da je takmičarski nastrojen, a ako nešto volim – to je da se nadmećem, počeo je Bentil i dodao:

– Kada god sam igrao protiv Zvezde bilo je zabavno i ludo. Izuzetno glasno, jedva smo uspevali da se čujemo na terenu i bilo je zaista sjajno. Navijači uvek dođu u velikom broju i teško je igrati pred njima – morate da date svoj maksimum. Među najboljima su u Evropi. Radujem se što ću imati priliku da stanem pred njih u crveno-belom dresu. Nisam nikada video tako lude navijače, koji su toliko posvećeni timu.

Jedna od novina koje ga očekuju jeste i večiti derbi, kojih će u regularnoj sezoni biti najmanje 4, a bentil ističe da je astmosfera uvek naelektrisana i da igrači daju sve za takve mečeve.

– Ko poznaje evropsku košarku, zna za derbi i rivalitet između Zvezde i Partizana. Atmosfera je luda i naelektrisana svaki put kada se sastanu i jedva čekam da budem deo toga. Igrati takve derbije je sve za košarkaša. Morate da izađete na parket, igrate čvrsto, pokažete ljubav navijačima i uraditi sve da ih učinite srećnim. Znam da im se igrači oba tima raduju, učinićemo sve da budu zabavni i uzbudljivi, ali i da uživamo u sezoni.

Bentil je sa Nemanjom Nedovićem igrao u Panatinaikosu svojevremeno, a sada će ponovo sarađivati sa njim. Uz to, on ističe da između njega i Hasana Martina postoji određeno rivalstvo, ali da će su sada saigrači.

Igrao sam sa Nedovićem u Panatinaikosu. Sjajan momak i košarkaš. Jedva čekam da igram ponovo sa njim. Protiv Hasana Martina sam igrao na koledžu i postoji određeno rivalstvo između nas. Takođe, kada sam bio u Panatinaikosu, on je bio u Olimpijakosu, ali sada ćemo biti saigrači. Jedva čekam da upoznam sve momke, budem deo programa i da se spremimo za rat, zaključio je Bentil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter