2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KOSANOVIĆ: ‘Kako Partizan hoće da se bori za titulu? Zvezda je već prvak!’

Objavljeno: 30.07.22 u 18:18

Fudbalski trener u svom stilu!

Iskusni fudbalski stručnjak, Milorad Kosanović, čovek je koji bez dlake na jeziku i ustručavanja često iznosi svoje iskreno mišljenje. Poznati trener je u razgovoru za ‘Kurir‘ analizirao trenutnu situaciju u srpskom fudbalu.

-Gledam Partizan… Oni hoće da se bore za titulu. Kako? Rekao sam dve nedelje pred početak prvenstva da je Zvezda već prvak. Ne zato što sam zvezdaš, već zato što sam profesionalac – počeo je analizu Milorad Kosanović i nastavio:

– Kako Partizan misli da se bori za titulu, a da pušta najkvalitetnije igrače? Plus, ne dovodi bilo koga ozbiljnog. A, hoće da se bore protiv Zvezde koja je pre dve godine skockala tim i sada ga samo još pojačava. Šta se to dešava u Partizanu? Navijači postrojavaju igrače… Sa kojim pravom? Ko su ti ljudi? Oni kojima plaćaju putovanja, puštaju za džabe na utakmice… Klub je iznad svega. Da li su svesni toga u Partizanu?

Popularni Kosan je pokušao da pronađe problem srpskog fudbala.

– Ne mogu svi naši klubovi da prate Crvenu zvezdu. Prvo što finansijski ne stoje dobro, drugo, niti imaju tradiciju, ambiciju i znanje. Koliko znam, Partizan ima isto para, koliko i Zvezda. Zašto su u problemu, znaju samo oni – istakao je Kosanović i dodao:

Čukarički se trudi, rade nešto… Privatizovan klub, taj čovek, njihov gazda, želi nešto da napravi. Imaju odličnu školu, tu se ide ozbiljnim koracima. Ne sviđa mi se samo što tako rano prodaju svoje igrače, ali mogu da razumem. Vojvodina je donela odluku da krene napred, vide se pomeranja, ali to je još daleko od Zvezde, Partizana i Čukaričkog. Nije pošteno da državni budžet plaća Zvezdu i Partizan. Liga nam je slaba, pa i „večiti rivali“ ulaze u problem, jer ne mogu da se razvijaju kako treba. Vidi se to kad zaigraju u Evropi.

Kosanović se dotakao i jedne činjenice koja ga raduje.

– Na sreću imamo talenata. Rađaju se deca koja su Bogom dana za fudbal. Nažalost, tu ulazimo u problem, jer struke nema. Tu perspektivnu decu ne uobličavamo kako treba, niti završavamo njihov razvoj onako kako bi moralo – istakao je Milorad Kosanović za ‘Kurir‘.

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Milorade Milorade, ti kažeš si znao još pre 2 nedelje da će zvezda biti ponovo šampion, ali i mi koji redovno pratimo i sport, a pomalo i plitiku, znali smo čim sa bili završeni izbori da će u narednih 5 godina zvezda biti prva, samo što vi zvezdaši se pravite ludi, da ka bajage to nije tačno, a dokazano je i potvrđeno je odma posle izbora kada su se Terzić i Vučić tajno sastali……

    0
    0
    Odgovori
    • Jel ima nešto sporno u ovim pobedama Zvezde. Imate primedbu, na čega? Sve pobede su plod njihove igre a to što Partizan gubi korak, kakve veze ima Vučić i Terzić. Jesu sudije nešto oštetile Partizan a pomogle Zvezdi. Nisu.. zar ne!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter