0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

JOKANOVIĆEV DINAMO PONOVO KIKSNUO: Moskovski velikan ispustio veliku prednost, tri gola za četiri minuta!

Objavljeno: 30.07.22 u 17:08

Uzbudljiv susret u Voronježu!

Raspored 3. kola Premijer lige Rusije doneo nam je zanimljiv susret između Fakela i Dinamo Moskve. Domaćin iz Voronježa, koji ima 22 puta manji budžet od današnjeg rivala, uspeo je da nadokandi veliki zaostatak i izbori remi pred svojim navijačima. Utakmica koja je počela u terminu od 14 časova, završena je rezultatom 3:3, a publika je nakon 21 godine imala priliku da na ovom stadionu posmatra jedan meč elitnog ranga ruskog fudbala.

Ekipa trenera Vasilenka pružila je veoma snažan otpor. Domaći tim je od starta skrenuo pažnju protivniku da neće biti fokusiran isključivo na defanzivne zadatke, već da će tražiti svaku mogućnost da zapreti favorizovanom timu koji sa klupe predvodi Slaviša Jokanović. Uvodni minuti meča doneli su fantastičan tempo na obe strane terena, dok je prvo ozbiljno uzbuđenje viđeno u 26. minutu.

Posle gužve u kaznenom prostoru i nespretne reakcije defanzivaca domaćeg sastava, Fomin je došao do lopte, a zatim je oboren u šesnaestercu. Glavni arbitar susreta, Sergej Sergejevič Ivanov pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo najbolji strelac Dinama, Fedor Smolov. Iskusni golgeter je uputio precitan udarac, pa bez obzira što je pogodio stranu, golman Fakela nije imao nikakve šanse da odbrani snažan šut.

Izdržao je još malo, ali je kapiten Fomin u 39. minutu morao da napusti igru zbog povrede koja je nastala prilikom jedanaesterca koji je iznudio.

Naizgled bezazlena situacija pretvorena je u dupliranje prednosti. Sjajno je dugu loptu iz defanzivne linije prihvatio i umirio Smolov. Fedor se našao sam ispred dva protivnička igrača, primetio da je čuvar mreže loše postavljen, te uputio fantastičan milimetarski precizan udarac uz stativu. Bio je to 4. ovosezonski pogodak za Smolova, koji ima i jednu asistenciju, i nalazi se na vrhu liste strelaca.

Rezultat je govorio da moskovskog velikana u nastavku čeka samo rutinski posao, ali domaćin je uspeo da ih demantuje u samo 75 sekundi.

Gongadze je iskoristio asistenciju Božina i prepolovio prednost gostiju u 46 minutu, da bi Akbašev izjednačio samo nepuna dva minuta kasnije.

Erupciju oduševljenja među domaćim vatrenim pristalicama pokvario je Vasili Čerov, koji je već u 49. minutu zatresao sopstvenu mrežu i vratio vođstvo rivalu.

Pokušavao je Fakel da dođe do željenog izjednačenja, a to im je pošlo ‘za nogom’ u samom finišu. Nakon dobre akcije i odbitka u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Alšina koji je snažno šutirao i poslao istu iza leđa Šunina.

Dinamo je u 93. minutu ostao sa igračem manje u polju, jer je drugi žuti karton zbog prigovora sudiji i burne reakcije na njegovu odluku zaradio Arsen Zakarijan.

Fakel naredne nedelje gostuje u Moskvi, ekipi CSKA, dok će Dinamo takođe na gostovanju odmeriti snage sa timom Krila Sovjetova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter