0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BELIĆ BRILJIRA NA EVROPSKOJ SCENI: Iskusni golman četiri puta mrežu sačuvao netaknutom! (FOTO)

Objavljeno: 30.07.22 u 16:32

Čuvar mreže Brđana kao simbol sigurnosti!

Fudbaleri Čukaričkog su na ekspresan način izborili plasman u 3. kolo kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konferecnija. Popularni Brđani su u dvomeču bili bolji od Rasing Uniona iz Luksemburga sa ukupnim rezultatom 8:1. Već nakon prvog duela na gostovanju i trijumfa od 1:4, bilo je jasno da će izabrancii Dušana Kerkeza opravdati ulogu favorita na prvom ovosezonskom evropskom zadatku.

FOTO: FK Čukarički

Mrežu belo-crnih u prvom susretu čuvao je mladi, talentovani, Novak Mićović, dok je u Beogradu između stativa stao iskusni Nemanja Belić. Još jednom je popularni Belka pokazao koliko je značajan za tim sa Banovog brda. Osim što mlađe kolege svakodnevno napreduju uz njegove savete, Nemanja svaki put kada je potrebno pokaže da još uvek brani na vrhunskom nivou.

FOTO: STARSPORT

Bio je to peti nastup za Belića na evropskoj sceni u dresu Čukaričkog, a četvrti na kojem nije primio gol. Mreža iskusnog golmana zatresla se samo protiv Moldea, nekoliko sezona ranije na domaćem terenu, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. U ostalih 360 minuta koliko je imao prilike da nastupa u evropskim okršajima, Belić je bio izuzetno dominantan i konstantno je ‘nervirao’ protivničke ofanzivce koji su kvarili svoju statistiku u duelima sa njim.

Nemanja je član Čukaričkog od 2017. godine, a pre toga je nastupao za Metalac, Radnički Obrenovac, Donji Srem, OFK Beograd i Palilulac. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter