1
Domaći fudbal

Crvena Zvezda v Radnik Surdulica - Mozzart Super League Season 2022/2023 on July 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA RAZBILA RADNIK: Čak 6 golova u mreži Surduličana – dugo nismo videli ovako dominantan tim! (FOTO)

Objavljeno: 29.07.22 u 23:22

Navijači su bili oduševljeni.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik rezultatom 6:0, u okviru četvrtog kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su od samog starta bili dominantniji na terenu, što je već u 12. minutu golom krunisao Mirko Ivanić. U drugom poluvremenu viđena je prava goleada u režiji crveno-belih fudbalera, a pogađali su redom Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari, čime je postavljen konačan rezultat.

Izabranici Dejana Stankovića su ušli u utakmicu napadački od samog starta, a već u drugom minutu zapretio je Kangva, kada je dočekao odbijenu loptu i sa dvadesetak metara „opalio“, međutim samo pored desne stative. Na sličan način probao je da pogodi i Katai u desetom minutu, nakon što je Ivanić ostavio povratan pas na ivici kaznenog prostora, međutim, Zvezdina desetka je šutirala pored leve stative. Dobra igra crveno-belih isplatila se u 12. minutu, iako je pomoćni arbitar prvo signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom pogodak ipak priznat. Rodić je pokrenuo napad odličnom dugom loptom, Pešić je fantastično petom asistirao za Mirka Ivanića, kojem nije bilo teško da sa desetak metara „smesti“ loptu u mrežu gostiju iz Surdulice.

Crvena Zvezda v Radnik Surdulica – Mozzart Super League Season 2022/2023 on July 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

I nakon zaslužene prednosti, igralo se većinom na polovini gostujuće ekipe. Zapretio je i Pešić u 30. minutu, kada je nakon sjajnog centaršuta Rodića sa leve strane šutirao u bliži ugao, međutim, lopta je završila preko gola. Isti igrač je svega minut kasnije još jednom asistirao petom, ovog puta za Kataija, koji je dobro šutirao, ali je Ranđelović uspeo da odbrani, a na kraju akcije dosuđena je i nedozvoljena pozicija. Zapretili su i gosti u 39. minutu, kada je Jokić šutirao posle kornera, ali je Borjan fenomenalnom refleksnom intervencijom sprečio promenu rezultata. Pred sam odlazak na pauzu, malo je nedostajalo da crveno-beli dupliraju prednost. Katai je iskoristio grešku protivnika i sjajno istrčao kontru, ušao u šesnaesterac, namestio se i snažno „pucao“, a lopta se od prečke odbila do Kangve, koji iz dosta nezgodne situacije nije uspeo da usmeri loptu u praznu mrežu, te je ona završila nekoliko centimetara pored desne stative.

U drugom delu igre, naši prvotimci su nastavili u istom ritmu, pa je tako već u 52. minutu malo nedostajalo da se rezultat promeni. Mitrović je probio po desnom boku i nesebično asistirao u kazneni prostor, šutevi Kangve i Kange su izblokirani, a lopta se odbila do Kataija, koji je snažno šutirao, međutim, još jednom je prečka bila saveznik gostujuće ekipe. Mogao je i Milunović da se upiše u listu strelaca dva minuta kasnije, kada je nakon dobrog centaršuta Kangve iz ugla „gađao“ glavom, ali je lopta završila u rukama čuvara mreže gostiju. U naletu su bili crveno-beli igrači, pa je tako u 58. minutu zapretio i Pešić, nakon sjajnog dodavanja Kataija, ali je Jokić u poslednjem trenutku skrenuo loptu u korner.

Crvena Zvezda v Radnik Surdulica – Mozzart Super League Season 2022/2023 on July 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Vrlo blizu pogotka bio je Pavkov u 63. minutu, kada je nakon Mitrovićevog dodavanja u peterac bio najbliži lopti, ali nije uspeo da je zahvati na najbolji način. Minut kasnije, Kangva je predriblao čuvara na ivici kaznenog prostora, namestio se i „ispalio projektil“ koji je završio iza leđa nemoćnog Ranđelovića, za potpuno zasluženih 2:0. Na sličan način je šutirao reprezentativac Zambije i u 71. minutu, lopta je na putu do gola zakačila Stojanovića, te se odbila do Aleksandra Kataija, koji je bez većih problema poslao u mrežu, za ubedljivih tri gola prednosti. Nastavili su crveno-beli da atakuju i nakon dva brza pogotka, pa se tako u 76. minutu u strelce upisao i Milan Pavkov. Ivanić je sjajno prošao iza leđa odbrane i „dirigovanim“ pasom pogodio snažnog centarfora, a napadaču naše ekipe nije bilo teško da glavom pošalje loptu u mrežu.

U 83. minutu Ibrahim je nepropisno zaustavljen od strane Hodžića, a siguran sa bele tačke bio je Gelor Kanga. Svega minut kasnije, u strelce se upisao i brzonogi Osman Bukari, nakon što je posle fenomenalnog dodavanja Pavkova, predriblao i Ranđelovića i u punom trku pogodio praznu mrežu, čime je postavio konačnih 6:0.

0
0

1 Komentara

  1. „razbili“ filijalu, koja sve i da je htjela, nije smjela da proba da igra fudbal…baš sad pred evropski izlet.
    Šta bi rekao gazda da baš oni pokvare atmosferu u timu šampiona univerzuma???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter