0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Sandić FOTO

PRVI PORAZ PARTIZANA: Novi Pazar slavio rani crveni karton Saničanina – da li je vreme za ostavke?! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.07.22 u 20:49

Veliki udarac za crno-bele.

Fudbaleri Partizana u 4. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije poraženi su na gostovanju Novom Pazaru, rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Mijić sa bele tačke, nakon greške Siniše Saničanina i drugog žutog kartona koji je dobio.

Prvu šansu na utakmici imao je Kvinsi Menig u 5. minutu kada je sa 20-tak metara šutirao ka golu Filipa Kljajića koji je bio siguran. U 18. minutu ispred gola domaćih se našao Rikardo, koji je bio sam, ali je iskosa sa leve strane uputio nešto lošiji udarac.

FOTO: STARSPORT

Kao da Siniši Saničaninu nije bio dovoljan žuti karton koji je dobio u 15. minutu, pa je već u 23. nakon novog neopreznog starta zaradio drugi žuti karton, skrivivši penal. Nakon konsultacija sa VAR sobom, jedanaesterac je potvrđen, a vođstvo domaćima doneo je Mijić.

Treba napomenuti da su samo minut pre ovog događaja, Novopazarci tražili jedanaesterac, dok su sudije procenile da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Novu veliku priliku za Novi Pazar imao je Mijić, strelac prvog gola, koji je u 36. minutu pogodio stativu, dok je Stevanović ostao na krivoj nozi. Priliku za izjednačenje imao je Natho, kada je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je šutnuo preko gola domaćih.

U nastavku igre, prvu priliku imao je fudbaler Novopazaraca Islamović, ali je Stevanović sačuvao mrežu crno-belih. Partizan je na sve načine pokušao da i sa igračem manje pripreti, pa je ulazak Dijabatea u drugom poluvremenu doneo određenu dozu opasnosti.

Tako je novajlija crno-belih u 63. minutu imao priliku, ali je Kljajić odbranio njegov udarac. Možda i najbolji igrač na ovom meču Mijić, ponovo je imao šansu u 73. minutu, ali je iz teške pozicije bio neprecizan.

Nakon 10-tak minuta žuti karton dobio je trener Partizana Ilija Stolica, a potom i sekretar crno-belih zbog prigovora. Novi opasan napad srpskog vicešampiona prekinuo je Alić, koji je tom priliko zaradio žuti karton.

Lutovac je ušao umesto Živkovića, no ipak ni to nije pomoglo Partizanu da dođe do pogotka na ovom meču. Veliko je pitanje da li će uprava crno-belih nakon ovog susreta promeniti odluku o statusu Ilije Stolice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter