0
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League qualifications Second Round season 2018-2019 Partizan v Trakai (Lithuania) Sasa Zdjelar Beograd, 26.07.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

PARNI VALJAK SE OPROSTIO OD ZDJELARA: ‘Sale, hvala – Partizan ostaje neraskidivi deo tvog života

Objavljeno: 29.07.22 u 14:24

Crno-beli se oprostili od doskorašnjeg kapitena.

Doskorašnji kapiten Partizana Saša Zdjelar juče je predstavljen kao novi fudbaler moskovskog CSKA. On je u novom klubu zadužio dres sa brojem ‘5’, a ugovor je potpisan na tri godine uz mogućnost produženja saradnje.

U dresu Partizana – Zdjelar je odigrao skoro 200 utakmica, bio kapiten i neizostavni deo ‘crno-bele’ postave, a zbog toga su se crno-beli od njega oprostili saopštenjem, koje vam prenosimo u celosti:

– Dolazak u Humsku za Sašu Zdjelara nikada nije značio samo usputnu stanicu do neke jače evropske destinacije, baš kao što ni sada kada je iz Superlige Srbije otišao u rusku Premijer ligu ne znači da će se njegova veza sa Partizanom završiti.

Dojučerašnji kapiten crno-belih je mnogo puta isticao da je u januaru 2018. godine, kad je na Kipru zadužio crno-belu opremu, ispunio dečački san da zaigra za klubu koji voli od kad zna za sebe. To isto je ponovio i u svom prvom obraćanju po dolasku u moskovski CSKA, istakavši da se posebno raduje što dva kluba imaju bratske odnose.

Jer, Partizan je oduvek bio neraskidivi deo njegovog života, a zbog svega što je uradio za naš klub i Saša Zdjeler je zaslužio da zauvek bude deo Partizana.

Zoran Danoski (L) and Sasa Zdjelar
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Mladost v Partizan
Lucani, 23.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

Četiri godine je proveo u Humskoj, prvo kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa, a onda i kao fudbaler ugovorom vezan za Parni valjak. Za kratko vreme je prošao put od velikog pojačanja do apsolutnog lidera tima, a kasnije i kapitena. Nezamenljivog.

Neretko je bio glavna pokretačka snaga Partizana na 197 utakmica koliko ih je odigrao, i čovek čiji potezi menjaju tok utakmice, kao što je to, recimo bio njegov gol u finalu Kupa protiv Mladosti iz Lučana u Surdulici 2018. godine za pobedu od 2:1. Međutim, zna i on sam da je bilo situacija kad je podbacio, to nikada nije ni skrivao, ali je uvek, bez ikakvog izuzetka, davao onoliko koliko je mogao u tom trenutku. Trudio se, borio, dizao ekipu, a to koliko je značio na timskim sastancima i razgovorima u poluvremenu utakmica najbolje znaju oni koji su je delili svlačionicu sa njim.

Mi u Fudbalskom klubu Partizana smo srećni i ponosni što smo bili deo sna Saše Zdjelara i znamo da odlazak u CSKA nije definitivno zbogom, odnosno da ćemo se uskoro ponovo sresti na terenu. Razume se, u istom dresu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter