0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEFANZIVCI ČUKARIČKOG SLOŽNI: ‘Fokus isključivo na Mladost GAT, pobeda pa tek onda Tvente!’ (FOTO)

Objavljeno: 29.07.22 u 12:50

Nikola Vujadinović i Bojan Roganović govorili su za HotSport nakon ubedljivog trijumfa na evropskoj sceni!

Fudbalska Srbija se raduje sjajnoj predstavi i ubedljivom trijumfu Čukaričkog nad ekipom Rasing Uniona u okviru dvomeča 2. kola  kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija. Brđani su u Beogradu sinoć slavili sa 4:0, dok su u prvom susertu na velelepnom stadionu u Luksemburgu bili bolji sa 1:4. Apsolutna dominacija beogradskog tima krunisana je velikim brojem pogodaka. Grupna faza je daleko, potrebno je preskočiti još dve teške prepreke. Prvi rival je holandski velikan – Tvente. Uloga favorita pripada četvroplasiranom timu holandskog prvenstva, ali jasno je da su Brđani ekipa koju niko ne želi da izvuče na žrebu.

Po završetku utakmice na Banovom brdu, za HotSport su govorili defanzici srpske ekipe, Nikola Vujadinović i Bojan Roganović. Najpre je utiske izneo stariji i iskusniji as, nekadašnji fudbaler Osasune i Udinezea.

FOTO: STARSPORT

Nakon 180 minuta igre protiv ekipe iz Luksemburga statistika Čukaričkog je na zavidnom nivou. Gol razlika 8:1 podiže samopouzdanje igrača, a defanzivce posebno raduje njihov učinak. Belo-crni su treća najefikasnija ekipa od ukupno 106 timova koji su se takmičili u drugom kolu kvalifikacija.

NV: Kako da ne… To svakom defanzivcu, svakom igraču znači. Što manje golova primimo stičemo sigurnost i veru jedni u druge. Ovakav rezultat imponuje, rastemo iz utakmice u utakmicu. Konsolidujemo redove sada posle onog teškog poraza od TSC-a na startu sezone. Generalno sve ide po planu.

FOTO: STARSPORT

Četiri trijumfa u nizu podižu samopouzdanje belo-crnih, a iskusni defanzivac veruje da se ekipa neće zaustaviti na tome.

NV:Proradilo je samopouzdanje! Svakom igraču, pogotovo mlađima, veoma je značajno kada se ne primaju golovi i kada se pobeđuje. Verujemo da ćemo nastaviti u istom ritmu!

  Iako gotovo cela sportska javnost priča o dvomeču protiv holandskog Tventea, Nikola upozorava da je tim sada fokusiran isključivo na superligaške obaveze predstojećeg vikenda.

NV:Mi za gotovo dva dana imamo prvenstvenu utakmicu koja nam mnogo znači. Svi smo fokusirani na Mladost GAT i cela pažnja je usmerena ka Novom Sadu. Tvente je bez dileme vrhunska
evropska ekipa sa kojom ćemo odmeriti snage. Radujemo se, srećni smo i želimo da vidimo kako ekipa stoji. Nadamo se dobrom rezultatu – konstatovao je Nikola Vujadinović za HotSport po završetku susreta na Banovom brdu.

FOTO: STARSPORT

Momak, prepoznatljiv po sjajnom centaršutu, sinoć je zabeležio asistenciju. Bojan Roganović nije mogao da sakrije zadovoljstvo nakon pobede.

BR:Ubedljiva pobeda, sjajan rezultat! U prvu utakmicu smo ušli sa željom da napravio dobar rezultat, da pobedimo. Sve u cilju kako bi nam kod kuće bilo lakše. Nismo želeli da branimo ostvareno u Luksemburgu. Napali smo ih od prvog minuta, pokazali da uvek forsiramo naš stil igre. Protiv Tventea sve moramo dovesti na nivo perfekcije, jer je reč o jednoj ozbiljnoj evropskoj ekipi. Zadovoljni smo! Sutra je novi dan, sve se zaboravlja. Najpre se okrećemo domaćem prvenstvu i utakmici protiv Mladosti, da zabeležimo što bolji rezultat, nadamo se pobedu.

FOTO: STARSPORT

 Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledila je gužva kraj aut linije. Roganović se iznervirao posle nesportskog, ružnog poteza jednog fudbalera Rasinga. Mladi Crnogorac je hteo da pruži ruku, ali nije dobio ni izvinjenje.

BR: Bila su dva duela kod aut linije. Malo sam oštrije ušao, bez ikakve namere da ga povredim, mali faul. Pred kraj utakmice sam krenuo u prodor, a on je otvorenim đonom krenuo na moj zglob i nagazio me. Srećom da nije bio dovoljno precizan. Pokušao je da me povredi, to je toliko bespotrebno. Jako sam se iznervirao, a izvinjenje se nije dogodilo. Mene su odmah odvojili, vruće glave sam bio posle meča – kazao je Bojan Roganović za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter