0
Domaći fudbal

FOTO: NK Olimpija Ljubljana

SAŠA ILIĆ SA SVOJIM CSKA ‘DEMOLIRAO’ RIVALA: Velika drama u Ljubljani – Budućnost jurila čudo, Zrinjski bolji od Tirane!

Objavljeno: 28.07.22 u 23:26

Nekoliko zanimljivih duela odigrali su klubovi iz bivše Jugoslavije u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija.

Olimpija iz Ljubljane je na svom terenu dočekala ekipu Sepsija, nakon što su u prvom meču pretrpeli poraz od 1:3. Pred domaćeom publikom uspeli su da golovima u 61. minutu od strane Kvesića, a zatim i u 70. kada je strelac bio Krefi, dođu do produžetaka, gde su tražili svoju šansu. Nakon boljeg izvođenja penala u narednu rundu kvalifikacija plasirala se ekipa Sepsija.

FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Ekipa Osijeka je na svom terenu branila prednost od 2:1, protiv ekipe Petropavlovska. Prvih 45 minuta bilo je izuzetno mirno i bez previše uzbuđenja. Osijek je doživeo pravi šok u drugom delu igre! Prvo su primili gol u 61. minutu kada je strelac bio Ivanijadze, da bi prednost Petropavlovska poduplao Kone svega deset minuta kasnije. Petropavlovsk ide u narednu rundu ukupnim rezultatom 2:3.

Podgorička Budućnost je na svom stadionu tražila preokret u duelu sa Brejdablikom, jer su prvi meč u gostima bili poraženi sa 0:2. Nakon prvog dela igre, uspeli su da prepolove prednost rivala, a strelac je bio Janković u 37, minutu susreta. Nade domaćina u velikoj meri ‘ugasio’ je Torvaldson u 51. minutu utakmice, kada je ponovo svom timu vratio dva gola prednosti. Budućnost se oprostila od Lige konferencija.

Zrinjiski je uspeo da ‘odbrani’ minimalnu pobedu ostvarenu u Tirani. Oni su na svom terenu slavili i tako obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligukonferencija. Gosti su smanjili na 2:1 u 51. minutu utakmice. Zrinjski je povećao prednost na 3:1 u 80. minutu utakmice. Tirana je uspela da smanji na 3:2 u završnici meča, ali to nije ništa promenilo i Zrinjski se plasirao dalje.

https://twitter.com/CSKA_Sofia/status/1552728310978957321

CSKA iz Sofije predvođen Saletom Ilićem, ‘demolirao’ je Gjorce Petrov sa 4:0 i tako obezbedio plasman u narednu rundu. Precizni za bugarski tim bili su Methej u 31. minutu, zatim Jomov u 61, Tufegdžić u 78. i Nazon u 87. minutu utakmice.

Rijeka nije imala šanse protiv Đursgardena. Nakon što su na svom terenu poraženi sa 1:2, sada su u gostima pretrpeli poraz od 2:0 i oprostili se od borbe za Evropu ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter