0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RASTAVAC PRED DUEL SA RADNIČKIM IZ KRAGUJEVCA: ‘Drugačiji izazov, prvi put u gostima!’

Objavljeno: 28.07.22 u 23:49

Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac očekuje još jednu dobru predstavu svoje ekipe protiv Radničkog 1923.

Nakon tri utakmice u Novom Sadu, protiv Napretka, Mladosti GAT i Spartaka, ovo je prva utakmica „stare dame“ van „Karađorđa“, a ujedno i prva koja nije u večernjem terminu (17.30).

Pred nama je jedan drugačiji izazov u odnosu na dosadašnje utakmice iz više razloga. Prvi i osnovni je što igramo u gostima, drugi da nećemo igrati u večernjem terminu, već od 17.30, tako da se pripremamo da odgovorimo na najbolji mogući način. Naša ideja je da se predstavimo kragujevačkog publici i fudbalskoj javnosti kao što smo i do sada na utakmicama u Novom Sadu, a to je sa najvišim ambicijama, u najboljem sastavu i sa željom da se vratimo sa tri boda – počeo je Rastavac.

FOTO: FK Vojvodina

Vojvodina je u proteklom kolu remizirala sa Spartakom rezultatom 0:0 i utisak svih koji su gledali taj meč je da je domaći tim „izgubio dva boda“, ali Rastavac je fokusiran samo na svaki naredni meč.

Sa tom utakmicom završili smo odmah posle meča. Igračima sam odmah posle utakmice rekao da im ništa ne zameram, jer smo uradili sve što smo se dogovorili i da je jedina greška koju možemo da napravimo jeste da se i dalje bavimo tim mečom. Odmah smo se okrenuli gostovanju Radničkom i mislimo samo na sledeći meč – istakao je Rastavac.

On očekuje čvrstu igru protivnika i ističe da najveća opasnost preti sa bočnih pozicija.

Radnički je prototip ekipe koja voli da igra čvrst fudbal i on je prilagođen i uslovima na njihovom terenu. Najveća opasnost dolazi sa bočnih pozicija preko Mirića i Tomića, koji kroz saradnju sa saigračima ili individualnim kvalitetom prave tu razliku. I u centralnom delu je Ubiparip, koji i najčešće završava akcije. Naša ideja je da ih odvojimo od tih sposobnosti koje imaju i da im smanjimo mogućnost da nas ugroze preko najopasnijih igrača, a i da ih ujedno našom igrom nateramo da se mnogo više brane – kaže Rastavac.

Foto: FK Vojvodina

Lepa vest za navijače Vojvodine jeste da će povratnik Filip Malbašić biti u konkurenciji već za meč na stadionu „Čika Dača“.

Malbašić je počeo pripremni period sa prethodnim timom četvrtog jula, odigrao je dve kontrolne utakmice po 45 minuta, tako da on ima neku podlogu, iako nije potpuno spreman, pa možemo da ga koristimo u nekom određenom vremenu. Mislim da će i on biti deo tima već u Kragujevcu – rekao je Rastavac.

FOTO: Starsport

Na pitanje o odluci ofanzivaca da se ne upuštaju u igru jedan na jedan, Rastavac je odgovorio da će uskoro popraviti i taj segment igre.

Mi imamo ideju da mi naše najopasnije driblere dovedemo u situacije jedan na jedan gde oni mogu da se iskažu. Kada dođemo do tih situacija, onda je na igračima da donesu odluku da li će se upustiti u dribling, ili će odigrati siguran pas. Mi smo i dalje u procesu nameštanja ekipe, pronalaženja i merenja svojih sposobnosti, a deo svega toga sigurno je vezan za samopouzdanje koje nam nedostaje. Verujem da ćemo se popravljati u svim segmentima igre, pa i u tom. Igra jedan na jedan nikako nije zabranjena, naprotiv, ali vremenom ćemo i tu biti opasniji – zaključio je Rastavac.

Utakmica Radnički 1923 – Vojvodina na programu je u subotu u 17.30, uz direktan prenos na kanalu Arena premium 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter