0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIČKI SE OPROSTIO OD EVROPE: Gzira nakon produžetaka, šest golova i penal serije ide dalje! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.22 u 21:53

Nišlije su svedočile velikoj borbi i zasluženoj pobedi svog tima!

Radnički je na svom ‘Čairu’ dočekao ekipu Gzire u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvi meč odigran je na Malti i okončan je remijem – 2:2.

RADNIČKI: Dujmović, Aksentijević, Tolordava, Jovičić, Gaku, Arsić, Pejović, Dimić, Jovanović, Štulić, Petrov.

GZIRA: Žarkov, Ćosić, Tabone, Menc, Dijas, Korea, Muskat, Skeri, Džeferson, Kolega, Gauci.

FOTO: HotSport

Poveo je Radnički u 15. minutu susreta kada je pogodak postigao štoper Tolordava, ali su gosti odmah uspeli da odgovore i poravnaju rezultat preko Džefersona. Nekoliko fenomenalnih prilika tokom prvih 45 minuta napravila je ekipa Radničkog, ali izuzev Tolordave, niko nije uspeo da zatrese mrežu Žarkova.

Foto: Hotsport

Sjajan udarac uputio je Sava Petrov u 51. minutu utakmice, svima na stadionu je na momenat zastao dah, ali je lopta ipak otišla van okvira gola.

FOTO: STARSPORT

Veći deo drugog poluvremena protekao je ne preterano interesantnom fudbalu, bez gotovo ikakvih izglednih šansi. Radnički je jasno bio mnogo bolja ekipa danas, ali se Gzira sjajno branila i čuvala nerešen ishod, jer im je to očigledno i odgovaralo.

FOTO: STARSPORT

Neverovatnu priliku propustio je Lazar Jovanović u 76. minutu utakmice.. Prelepo je centrirao Mićibući, a Jovanović je sa svega pet minuta gađao u golmana!

FOTO: STARSPORT

Ipak, sve se isplatilo već minut kasnije, kada je sjajnu kontru krunisao Sava Petrov, koji je uspeo da levom nogom savlada golmana protivničkog tima.

FOTO: STARSPORT

Nakon pogotka Petrova, na stadionu je nestala struja, pa je usledio prekid od oko osam minuta. Problem je otklonjen, pa je utakmica normalno nastavljena.

FOTO: STARSPORT

Neverovatna scena viđena je u 12. minutu nadoknade. Ostalo je svega nekoliko sekundi do kraja, a Radnički je dozvolio Džefersonu da dođe u odličnu poziciju iz koje je uspeo da savlada golmana Dujmovića. Nakon ovog pogotka usledila su dva produžetka.

Uspeo je Radnički i treći put večeras da povede! U 102. minutu Ajdar je iznudio penal, a siguran izvođač bio je Pejović.

Foto: Hotsport

Neverovatna scena viđena je u 116. minutu, kada je Dolordava jako loše reagovao, a sve to uspela da iskoristi ekipa Gzire! Treći put na meču viđeno je izjednačenje. Nakon 120 minuta igre, rezultat je bio 3:3, pa se pristupilo izvođenju penala!

Za Radnički su penale promašili Pejović, Mićubići i Petrov.

Radnički – Gzira 3:3 – P 1:3 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter