0
Evropske lige

from left Nemanja Radonjic Strahinja Pavlovic Milos Veljkovic Dusan Tadic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Sasa Lukic Filip Kostic International Football Friendly Match-Hungary v Serbia Budapest, 24.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OTKRIVENE ZARADE SRPSKIH FUDBALERA U EVROPI: Kostić dominira u Nemačkoj – u Francuskoj samo jedan predstavnik!

Objavljeno: 28.07.22 u 08:18

Podaci koje svako želi da zna.

Poznati specijalizovani sajt Capology, nakon svog istraživanja, otkrio je plate svih fudbalera u najjačim ligama sveta. Imala je Srbija uvek kvalitetne igrače u Evropi, a obzirom da je fudbal odavno postao pravi biznis, tako su i plate sve veće i veće.

Zvezda PSŽ-a Kilijan Embape, godišnje zaradi čak 90,9 miliona evra, dok njegovi saigrači Mesi i Nejmar inkasiraju ttakođe neverovatnih 63,3 i 54,36 miliona evra. Što se tiče Lige 1, Srbija trenutno ima samo jednog predstavnika, a u pitanju je Luka Ilić, koji nastupa za Troa i na godišnjem nivou zaradi 600.000 evra.

Marcus Pedersen Filip Kostic Serbia – Norway, UEFA Nations League June, 2. 2022. Belgrade, Serbia.
2.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Do nedavno, u Francuskoj je igrao Predrag Rajković, koji je pojačao Majorku, a u Remsu je zarađivao 700.000 evra, dok njegova nova plata još uvek nije poznata. U pomenutoj ligi, 17 od 20 najplaćenijih igrača je iz PSŽ-a, dok svaki od prvih 10 ima veću platu od Dušana Vlahovića u Juventusu.

Srbija u Bundesligi ima nešto više igrača, a najplaćeniji je Filip Kostić, koji u Ajntrahtu zaradi oko 2,7 miliona evra godišnje. Nakon toga, sledi Miloš Veljković sa primanjima od 920.000 evra u Verderu, dok ga potom prate Erhan Mašović (640.000 evra – Bohum), uz to da ugovor Miloša Pantovića u Union Berlinu još uvek nije poznat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter