0
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

MITAR MRKELA: Eraković ne može da ide do kraja kvalifikacija!

Objavljeno: 28.07.22 u 17:19

Pre svega, Mrkela je pričao o aktuelnostima u Crvenoj zvezdi, najavio da nije kraj prelaznog roka, a jedna od tema bili su i bekovi u Srbiji.

Eraković nije na prodaju do kraja kvalifikacija, a sa Falkom će se ponovo razgovarati..
– Stav oko Erakovića je uvek bio jasan – ne može da ide do kraja kvalifikacija, a stalno nam stižu ponude za njega. Baš juče smo jednu ozbiljnu ponudu odbili. Što se Falka tiče, on je dobio period da ostane u Italiji i nađe klub za sebe. Rok se približava kraju, tako da ćemo morati ponovo da razgovaramo sa njim, da vidimo dokle se stiglo.
Govorio je Mrkela i o situaciji sa bekovima u srpskom fudbalu.
– Teško je reći šta je problem što se tiče bekovskih pozicija. Radio sam sedam godina u FSS s mlađim selekcijama i generacijama nismo imali kvalitetne bekove. Svi koji radimo u fudbalu treba zajedno da odgovorimo na to pitanje i dođemo do rešenja. Bekove nema ni reprezentacija Srbije, tako da stanje na tržištu što se toga tiče nije dobro. Kada je reč o Zvezdi, mi na poziciji desnog beka imamo Gobeljića, a na tom mestu mogu da igraju još neki igrači. Igrao je Stanković, a u prošlosti se često dešavalo da igrači koji igraju na poziciji centralnog vezgnog igrača pređu na beka. Poslednji primeri za to su Milan Gajić i Mihailo Ristić. Sada imamo rešenje više, kada je reč o Crvenoj zvezdi, može i Eraković da igra tu poziciju – zaključio je sportski direktor Zvezde. 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter