0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ILIJA STOLICA PRED NOVI PAZAR: Inat će postaviti stvari na pravo mesto! (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.22 u 16:43

Na konferenciji za štampu pred sutrašnji meč u kojem Partizan gostuje Novom Pazaru, Stolica je pričao o turbulentnoj nedelji za crno-bele.

Obraćanje novinarima započeo je očekivanjima pred uvek neugodno gostovanje.

Novi Pazar je za nas teško gostovanje posle dva vezana remija, pritisak je, kao i uvek, na maksimumu. Poenta je da vidimo reakciju svih nas – igrača i stručnog štaba, i da se što pre vratimo u pravi ritam i počnemo sa pobedama. Poznato je koliko je neugodno gostovanje u Novom Pazaru i kakav je protivnik. Ovoga puta su u hendikepu i oni i mi, jer će se igrati bez publike. Biće to fudbalski ambijent. Jako volim atmosferu u Pazaru, bez obzira na sve, jer je to deo Srbije koji voli i tradicionalno podržava fudbal. Uvek znaju aplauzom da nagrade fudbalsku predstavu. Verujem da ćemo se i mi i Novi Pazar adaptirati na takvu situaciju, kao i uslove na samoj utakmici. Njihova pozicija na tabeli je nezavidna, ali to ne sme da nas zavara. Referenca je utakmica sa Čukaričkim, gde su pokazali da mogu dobro da igraju i budu mnogo bolje pozicionirani, nego što jesu. Maksimalno smo koncentrisani i u meč ulazimo sa zdravom dozom poštovanja, ali sa jasnom idejom da idemo po tri boda. Glavni fokus svih nas je na sutrašnjoj utakmici i da pobedama krenemo ka sledećim ciljevima i novim izazovima koji nas čekaju“.

Istakao je šef stručnog štaba crno-belih da jedini izlaz iz teške situacije vidi u zalaganju na treninzima i dobrim rezltatima.

„Jedino važno je da se okrenemo terenu i treningu. U prethodnih nekoliko dana smo uspeli da izanaliziramo sve. U procesu u kome se nalazimo treba da pomeramo stvari nabolje. Atmosfera i energija koju smo imali na treninzima nas vraća na glavni i osnovni put, a to je fudbal“.

Nakon odlaska Zdjelara u CSKA, kapitensku traku će preuzeti Slobodan Urošević.

Sale Zdjelar je bio kapiten, Urošević i Natho su sledeći po hijerarhiji uspostavljenoj na početku sezone. Nastavićemo po toj hijerarhiji i Urošević će biti kapiten“.

Stolica je ubeđen da loš start sezone može da se popravi.

Iako je uigravao jednu formaciju, Stolica je u duelu sa TSC-om ipak promešao karte, ali mu ni to nije donelo rezultat.

„Sistem i ideja igre je uvek jasna. Ono što je različito je kako su igrači formacijski raspoređeni. Imao sam prilike da analiziram dosta utakmica. U prethodnom meču sa TSC-om je ogromna količina poseda bila na strani tima iz Bačke Topole, ovoga puta je sve bilo drugačije i mi meč nismo krunisali golom. To bi, verovatno, promenilo mnoge stvari, i donelo preko potreban mir. Nekada su i nemiri potrebni da se sve potrese i pokrene nova energija. I da se javi inat, kako bi se stvari postavile na pravo mesto. Na pripremama smo imali Marka Jevtovića i Šehovića, imali smo centralne bekove koji nisu bili tu prisutni. Rikardo je bio povređen skoro kompletne pripreme. Uz dolaske i sve što se kasnije dešavalo to su stvari koje su uslovile da u nekim segmentima igre izgleda drugačije. Verujem da insistiranjem na zahtevu koji mora da bude jasan ekipa će, kada krene da pobeđuje, imati sve više samopouzdanja da počne da igra kako svi očekujemo i tražimo od njih. Očekujem da nemamo probleme. Treba priznati i da smo u tri kola imali dva derbija, te ekipe imaju potencijal, bile su to različite utakmice. Novi Pazar je prioritet svih prioriteta i želimo odatle da krenemo da igramo na pravi način“.

Dotakao se Ljubomira Fejse, koji je najavljen kao najzvučnije zimsko pojačanje, ali je zbog povreda odigrao svega par minuta u crno-belom dresu u novom mandatu.

„Pre svega mi je mnogo krivo da je Ljuba Fejsa stavljen u kontekste kojima ne pripada. Nije imao sreće da ga maleri i povrede zaobiđu po dolasku. Odradio je pripreme na vrhunskom nivou i doživeo je bakterijsku infekciju od koje se oporavljao. Sa jedne stane je on naše najveće pojačanje, radujemo se svi što ćemo ga ponovo imati na terenu. On je pobednik. Ako pričamo o šampionu, onda je to Ljuba Fejsa. Svi znamo kakvu karijeru ima i šta predstavlja, a prosto je neverovatno videti ga sa kakvom energijom trenira i pristupa obavezama. Uživanje je gledati ga i treba ga staviti u prvi plan pred ovu utakmicu“.

Objasnio je i kakva je situacija sa Aleksandrom Filipovićem i Nemanjom Jovićem.

Filipović je dobio temperaturu veče pred utakmicu. Pogođen je virusom. Konačno je izašao iz tih stvari i dobio je rezultat koji je negativan. To je razlog zašto nije bio tu. Jović je počeo juče da trenira, danas je isto odradio uvodni deo treninga. Sada radi na vraćanju fizičke pripreme. Mesec dana je bio van pogona i od ponedeljka će biti u punom trenažnom procesu sa ekipom“.

Na kraju je poželeo brz oporavak kadetu Partizana Andreju Makaiju.

„Želim da podržim porodicu Andreja Makajija, koji je doživeo moždani udar. To je stravično i sve nas je pogodilo. Pružamo im punu podršku i nadamo se i verujemo da će se on oporaviti i vratiti onome što najviše voli, a to je fudbal. Svim srcem smo uz njih“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter