0
Domaći fudbal

FOTO: FK Miljakovac

ŽFK MILJAKOVAC POČEO PRIPREME: Prva takmičarska sezona! (FOTO)

Objavljeno: 27.07.22 u 12:23

Ekipa će se takmičiti u Drugoj ženskoj ligi Beograda!

Ženski fudbalski klub Miljakovac je nakon pauze započeo pripreme za prvu takmičarsku sezonu. Trener Filip Ranković izvršio je u ponedeljak prozivku na terenu SC “Gladijator” u Rakovici i upoznao devojke sa planom rada u narednom periodu.

ŽFK Miljakovac će se u ovoj sezoni takmičiti u Drugoj ženskoj ligi Beograda. Takmičenje počinje sredinom septembra i trener Filip Ranković napominje da veruje da ekipa Miljakovca može da bude konkurentna za borbu za plasman u viši rang, u Prvu ligu Srbije.

FOTO: FK Miljakovac

– Sa radom smo počeli pre 6 meseci, ali ovo će sada biti ozbiljan rad i ozbiljne pripreme za zvanično takmičenje, a sve do sada je bilo samo postavljanje temelja za ono što nas čeka. Klubu su se priključile iskusne igračice koje su prepoznale kvalitetan rad u našem klubu i jedno pravo fudbalsko okruženje i mislim da ćemo biti itekako konkurentni u Drugoj ženskoj ligi Beograda. Iako nam je ovo prva takmičarska sezona mislim da možemo da se nadamo borbi za plasman i sa velikom željom, ali i fudbalskim umećem, ulazimo u zvanično takmičenje – istakao je Ranković.

Jedna od prvih igračica koja se pridružila FK Miljakovac jeste Marina Radovanović koja ima iskustvo igranja u Superligi i napominje da iako je ŽFK Miljakovac mlad klub, ima dobru organizaciju i kvalitet za visoke domete.

– Jako sam srećna što smo započeli pripreme za sezonu koja nas očekuje, i to osećanje delim sa svim devojkama. Raduje me iskrena želja kod svih igračica da budu deo ovog kluba i da doprinesu maksimalno zalaganjem na terenu svim ciljevima koje budemo postavili ispred sebe. Muški klub je već za kratko vreme postao poznat i van granica Srbije, i nadam se će se ta energija preneti i na žensku ekipu i da ćemo, prvenstveno svojim rezultatima, i ostalim fudbalskim aktivnostima skrenuti pažnju na naš klub i dati doprinos napretku ženskog fudbala u Srbiji – istakla je Marina Radovanović.

Pored Filipa Rankovića, sa igračicama ŽFK Miljakovac radiće i Stefan Bošković kao pomoćni trener. Bošković je protekle sezone nastupao za mušku ekipu Miljakovca, ali je zbog povrede rešio da završi karijeru i da se ostvari u fudbalu i na drugi način, kao trener.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter